پروژه انیمیشنی

5 پیش نیاز مهم برای شروع یک پروژه انیمیشنی

3,926

آیا تا به حال درباره ی یک پروژه انیمیشنی که بدون مقدمه و طرح و برنامه قبلی، آغاز شده و به سر انجام رسیده باشد؛ چیزی شنیده اید؟ اگر پاسختان مثبت است، باید کمی بیشتر درباره ی کیفیت و سرانجام آن پروژه تحقیق کنید. ولی اگر پاسختان منفی است باید بدانید که اکثر پروژه های انیمیشنی که بدون تحلیل و طراحی از قبل تعیین شده، آغاز می شوند، سرانجامی نامشخص و مبهم دارند. چرا که میران آن پروژه از پیش تفکری برای اجرا و پیشبرد صحیح آن پروژه از خودشان ارائه نداده اند. و آن پروژه انیمیشنی را دچار سرنوشتی نامعلوم کرده اند.
هنگامی که ما بر اساس یک ایده ی خلاقانه، یک پروژه انیمیشنی را آغاز می کنیم، در حقیقت در ابتدای یک راه طولانی و پر پیچ و خم هستیم. که شوق و اشتیاق ما برای به ثمر رسیدن و نهایی شدن محصول انیمیشنی مورد نظر، به دت ما را وسوسه می کند. اما دیر یا زود، بدون سر و صدا، مسیر پروژه انیمیشنی ما به جایی هدایت می شود که در آن گم می شویم. و نمیدانیم در کجای راه قرار گرفته ایم.

انیمیشن سازان موفق، تنها با رعایت برخی از قوانین ساده و ابتدایی، مطمئن می شوند که آن ها می توانند در یک زمان مشخص به هدف خود دست یابند. و آینده پروژه انیمیشنی که آغاز می کنند را به خوبی در ابتدای راه، تبیین می کنند. اگر به دنبال این قوانین ساده و ابتدابیی در دنیای مدیران انیمیشنی هستید، پس ادامه این نوشته را با دقت مطالعه کنید؛ چرا که ما با تشریح 5 اصل و یا 5 پیش نیاز مهم برای شروع یک پروژه انیمیشنی به شما کمک می کنیم که پروژه خود را به خوبی برنامه ریزی کرده و با گام های استوار و مطمئن، به مسیر خود ادامه دهید.

ایجاد یک سیستم گردش کار برای پروژه انیمیشنی

5 پیش نیاز مهم برای شروع یک پروژه انیمیشنیپیش از اینکه از ضرورت وجود و طراحی یک سیستم گردش کار، سخن بگوییم، باید کمی در باره مفهوم سیستم گردش کار، توضیح دهیم.
سیستم مدیریت گردش کار (Work Flow System)، به مجموعه‌ای از فعالیت‌ها و یا اجرای فرآیند ها اطلاق می‌گردد، که برای تکمیل یک پروژه انیمیشنی ، لازم است. به بیانی دیگر، گردش کار به افراد در مستندسازی و مدیریت وظایف در پروژه‌ ها کمک می‌کند. و این امر با پیاده‌سازی فرایندهای کاری روی مستندات موجود، محقق می‌گردد. گردش کار به سازگاری فرایندهای کاری در سازمان‌ها و به خصوص پروژه های کلان انیمیشنی، کمک می‌کند. و همچنین میزان تأثیر گذاری سازمان‌ها و تولیدات را با مدیریت وظایف و مراحلی که در فرایندهای کاری وجود دارند، بهبود می بخشد.

پیشنهاد مطالعه  سیر اصولی انیمیشن (ANTICIPATION)

حال که با مفهوم سیستم گردش کار آشنا شده اید. باید برای بیان ارتباط آن با محیط یک پروژه ی انیمیشنی گفت که، هنگامی که شما یک ایده درخشان دارید؛ طبیعی است که بی صبرانه منتظر شروع پروژه انیمیشنی هستید و برای آغاز آن لحظه شماری می کنید. اما باید به شما بگویم که لطفا کمی صبور باشید! در این مرحله، کمی تنفس و تفکر به شما در یک برنامه ریزی عالی و یک تحلیل قوی از مراحل انجام پروژه انیمیشنی ، بسیار کمک می کند. در حقیقت این مرحله، پایه و بنایی برای تمام موفقیت های پیش روی شماست. شما باید یک طراحی واضح در مورد کارهایی که برای اجرای پروژه انیمیشنی ، نیاز دارید را، ارائه دهید. و پیش روی خود بگذارید. خب، اکنون و پس از تحلیل و طراحی مناسب از پروژه انیمیشنی مورد نظر، زمان آغاز کار فرا می رسد. اما به این نکته توجه داشته باشید که تنظیم یک سیستم گردش کار مناسب ، به شما اطمینان می دهد که برای اجرا و به سر انجام رساندن پروژه انیمیشینی خود، چندین سال وقت تلف نکرده و تمام زندگی خود را بر باد ندهید.

در تحلیل پیش از شروع پروژه انیمیشنی و همچنین طراحی صحیح سیستم گردش کار، دقت داشته باشید که پروژه انیمیشنی خود را به چند فاز تقسیم بندی کرده و اهداف پروژه را در پایان هر فاز، به طور واضح معین کنید. تا در حین انجام کار و پس از پایان مهلت هر فاز، اطمینان حاصل کنید که پروژه انیمیشنی به آن نقطه که از قبل انتظار داشتید، رسیده باشد. به عنوان مثال پیشنهاد می کنم که یک جدول زمانی را تنظیم کنید؛ به خصوص اگر برای یک فرد دیگر در یک مهلت مشخص، وظیفه ای تعیین کرده باشید. همچنین در نظر داشته باشید که برای هریک از قسمت های کوچک و یا بزرگ مربوط به یک فاز، زمانی تعیین کنید. و سپس به آن، بر اساس روز های تعیین شده برای هر فاز، زمانی اختصاص دهید.

پیشنهاد مطالعه  عناصر شش‌گانه تدوین کدام‌اند؟

تعیین داستان پیش شرط اجرای یک پروژه انیمیشنی

5 پیش نیاز مهم برای شروع یک پروژه انیمیشنی

بسیاری از انیماتورها، مخصوصا مبتدیان، به دام حلقه های بی پایان فرسایشی در یک پروژه انیمیشنی می افتند. آن ها خیلی عجولانه یک پروژه انیمیشنی مبتنی بر ایده ای را شروع می کنند؛ بدون این که هیچ داستان واقعی و کاملی را برای این پروژه انیمیشنی ، تنظیم کرده باشند. درست است که بلافاصله پس از اینکه ایده به ذهنتان رسید، باید داستان را در جایی بنویسید تا از خاطرتان نرود؛ اما به یاد داشته باشید که این ها تنها ایده ای ابتدایی و تکه های کامل نشده ای از داستان نهایی هستند. و در حقیقت قاب  های نهایی انیمیشنی، زمانی ساخته می شوند که شما به طور واضح داستان را نوشتید. اما داستان نویسی نیز خود نیاز به یک مهارت و تخصص مجزایی دارد که رعایت اصول و دقت به نکات آن، می تواند در پیشرفت و کیفیت محصول نهایی پروژه انیمیشنی ، بسیار موثر باشد. از این رو پیشنهاد می کنم که حتما سری به مجموعه نوشته های مرتبط با اصول نویسندگی منتشر شده در سایت نوشیکا ، سری بزنید.

شخصیت ها؛ بازیگران اصلی در دنیای انیمیشن ها

5 پیش نیاز مهم برای شروع یک پروژه انیمیشنی

شخصیت های انیمیشنی در وقع نتیجه تلاش هایی هستند که توسط طراحان شخصیت انجام می شود. تا آن ها را باور پذیرتر و دوست داشتنی خلق کنند. طراحان شخصیت، ابتدا با مطالعه ی داستان، طرحی ساده و ابتدایی را از شخصیت مورد نظر ترسیم کرده و پس از ان به تدریج، نسبت به تکمیل آن شخصیت اقدام می کنند. در این مرحله دقت به اینکته بسیار حائز اهمیت است که شخصیت های خود را از زوایای مختلف، در موقعیت های مختلف و در احساسات مختلف طراحی کنید. ایجاد ورق های یک شخصیت کامل، به این معناست که ما درک درستی از شخصیت هایی داستان پروژه انیمیشنی خود داریم.

پیشنهاد مطالعه  در های منطق را ببندید و در های تخیل را باز کنید، فقط با پرسیدن یک سوال "چه می شد اگر"

مدیریت صحنه ها

5 پیش نیاز مهم برای شروع یک پروژه انیمیشنی

هنگامی یک صحنه را در یک زمان مشخص تصور می کنیم، شاید پیچیدگی خاصی را مشاهده نکنیم. و نیازی برای مدیریت و زمان بندی برای آن، نداشته باشیم. اما برای یک پروژه انیمیشنی ، داستان متفاوت است. چرا که یک انیمیشن ترکیب منسجمی از تمام این صحنه ها، به همراه ویژگی های مختص به خودشان می باشد. انیماتور ها اغلب مشغول به هم دوختن صحنه های مختلف، برای ساخت یک فیلم انیمیشنی کامل، می باشند. این به این دلیل است که این صحنه ها ماهیت مستقل و محدوده ی مستقل به خود ندارند و مجموعه این صحنه ها، با حضوری زنجیر وار درکنار هم، سبب تشکیل یک محصول انیمیشنی می شوند. و رعایت این نکته بسیار م مهم است که نیازهای هر یک از این صحنه ها را شناسایی کرده و همه آن ها را، با توجه به خصوصیات و ویژگی های مختص هر کدام، به یک داستان منسجم تبدیل کنید. بدیهی است که اگر روایت صحیح و مناسبی در داستان، نگاشته شده باشد؛ هنگام برنامه ریزی صحنه های موجود در پروژه انیمیشنی خود، مشکل کمتری خواهید داشت.

زمان؛ نبض هر پروژه انیمیشنی

5 پیش نیاز مهم برای شروع یک پروژه انیمیشنی

فیلم انیمیشن شما می تواند از 5 ثانیه تا حداکثر 2 ساعت باشد. اما برای مخاطبان باید یک تجربه شگفت انگیز و متفاوت باشد. زمان مناسب برای هر پروژه انیمیشنی ضروری است. همه چیز با همان سرعت حرکت نمی کند. برنامه ریزی برای تعیین این که آیا شخصیت های شما راه می روند یا می دوند؛ و  یا برای چه مدت طول روی صفحه، به نمایش در می آیند، بسیار ضرورت دارد. شما همچنین باید تصمیم بگیرید که آیا یک اتفاق یا افکتی خاص در حرکت آهسته یا سریع به جلو انجام خواهد شد. بدیهی است که این موارد در کنار سایر جزئیات یک پروژه انیمیشنی، نیز بر سرعت کلی انیمیشن تاثیر می گذارند. فراموش نکنید که زمان بندی نهایی فیلم شما بسیار مهم خواهد بود. اهمیتی که هم برای مدت زمان اجرای پروژه انیمیشنی مطرح می شود. و هم برای تاثیر و ارتباط مخاطب با محصول انیمیشنی شما، بسیار موثر است.

13 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • ناشناس

    14 شهریور, 1401

    سلام من حدود ۹ ماهه که کلاس طراحی سیاه قلم میرم و نمیدونم توی راه انیمیشن کدوم نوع طراحی بیشتر توی این راه به آدم کمک میکنه و کدون بهتره البته تو کلاس طراحی ای که من میرم بیشتر چهره یاد میدن به صورت سیاه قلم اما من بعضی وقتا به ذهنم میاد که این نوع از طراحی واقعا به انیمیشن کمک میکنه و کدوم نوع از طراحی واقعا کمک کننده و پیش نیاز هست؟ممنونم اگه جواب بدید

  • مهدی خوشرو

    14 تیر, 1400

    سلام من برای انجام پروژه ی درس بررسی اقتصادی طرح های صنعتی، ساخت انیمیشن سریالی رو انتخاب کردم، لذا برای شناخت و تمایز مراحل ساخت و بهره برداری یک پروژه انیمیشن سازی، هزینه های یک پروژه انیمیشن سازی و اطلاعاتی پیرامون تجهیزات و مواد اولیه ان راهنمایی میخواستم

    • امیرحسین دهزاد

      14 تیر, 1400

      سلام
      متوجه نشدم چیکار کردین و چی میخواین
      ولی اگر سوالی بود همینجا بپرسید
      اگر بلد باشیم، پاسخ میدیم
      اگرم بلد نباشیم، انیمیشن‌سازهای زیادی به نوشیکا سر میزنن، شاید اونا بتونن پاسختون رو بدن زیر کامنتتون

  • سارا جم

    9 تیر, 1400

    رفتم آموزشگاه . بهم گفتن باید فتوشاپ یاد بگیرم و پریمیر و افتر افکت . هیچ چیزی درباره انیمیشن نگفتن .
    لطفا راهنماییم کنید اولین قدم برای یادگیری انیمیشن چیه
    کدوم برنامه رو برم یاد بگیرم؟؟
    با توجه به اینکه هزینه ها خیلی بالاس
    میخام وقت و هزینه م هدر نره

    • محسن گلچین

      9 تیر, 1400

      سلام به شما دوست عزیز
      مقاله «از کجا شروع کنم؟» رو خوندین؟ مطمئنم جواب خیلی از سوالاتون رو میگیرید.
      توی بخش از من بپرس هم سوالات دوستانتون در زمینه انیمیشن و انیمیشن سازی رو پاسخ دادیم حتما یه سر بهش بزنید.

  • سارا

    9 تیر, 1400

    سلام . برای شروع یادگیری انیمیشن لازم هست چه برنانه هایی رو اموزش ببینم . کسی بلد نیست ‌ . اموزشگاهها اصلا نمیدونن انیمیشن رو چجوری اموزش بدن . من رشته تحصیلیم انیمیشن هست ولی معلمامون بلد نیست . میخام برم کلاس ولی هیچکس نمیدونه چی رو باید یاد بده

    • محسن گلچین

      9 تیر, 1400

      سلام به شما دوست عزیز
      مقاله «از کجا شروع کنم؟» رو خوندین؟ مطمئنم جواب خیلی از سوالاتون رو میگیرید.
      توی بخش از من بپرس هم سوالات دوستانتون در زمینه انیمیشن و انیمیشن سازی رو پاسخ دادیم حتما یه سر بهش بزنید.

  • علی رضا

    27 بهمن, 1399

    سلام جناب
    برای اینکه از ابتدا بخوام انیمیشن سازی رو یاد بگیرم باید از کجا شروع کنم؟بزرگترین مشکل من طراحی صحنه ها و شخصیت ها است حتی در حد ساده .چجوری میتونم صحنه هارو ایجاد کنم ایا اموزش هایی در این رابطه هست؟

    • محسن گلچین

      28 بهمن, 1399

      سلام دوست خوبم
      اول از هم باید با انیمیشن و مسیر تولید یک انیمیشن آشنا بشین ما در این زمینه مقاله جامع و کامل «گام به گام تا ساخت انیمیشن کوتاه» رو نوشتیم که می تونه بهتون کمک کنه

  • Sadegh Madani

    27 آذر, 1399

    سلام من چند وقته انیمیشن رو دنبال میکنم و خیلی دوست دارم
    Stop motion تو این مدت انیمیشن
    😟 و 2بعدی رو کار کردم و هنوز علاقه ی خودمو پیدا نکردم
    انیمیشن 3بعدی اخرین گزینه منه و میخوام برم سراغش ولی واسه 2بعدی خیلی وقت گذاشتم و فقط هم میخوام یک مسیر رو
    دنبال کنم
    🙏😳 برای همین دنبال یک راهنمایی میگردم اکر میشه لطفا راهنمایی کنید

  • علی رضائی

    28 بهمن, 1398

    سلام ارادتمند من می خوام وارد دنیای انیمیشن بشم،کلاس جایی هست

    • محسن گلچین

      29 بهمن, 1398

      سلام، ممنون از این که سوالات خودتون رو با ما به اشتراک میگذارید.
      فکر می کنم این سوال خیلی از مخاطبان سایت نوشیکا و علاقمندان به رشته انیمیشن در کشور ما باشه؛ این که برای ورود به این رشته از کجا و چطور باید شروع کرد؟ مسیرهای متفاوتی برای این کار وجود داره شما می تونید با تحصیبل در رشته انیمیشن به صورت آکادمیک اون رو یاد بگیرید یا در دوره های مختلف شرکت کنید. اما قبل از این که برای ثبت نام اقدام کنید به شما پیشنهاد می کنم با فرآیند تولید انیمیشن بیشتر آشنا بشید. بخش های مختلف و مهارت های و تخصص هایی که در ساخت انیمیشن مورد استفاده قرار می گیرند رو بررسی کنید تا علاقه و تخصص مناسب خودتون رو پیدا کنید. وقتی که شناخت کافی به دست آوردید و علاقتون رو پیدا کردید، برای یاد گرفتن اون تخصص در دوره های مختلفی که وجود داره ثبت نام کنید. البته از دانشگاه بزرگ اینترنت و یوتیوب هم غافل نشید چون می تونید در مراحل ابتدایی خیلی موثر باشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست

لطفا صبر کنید