کنتراست

انتقال احساسات با کنتراست ، در انیمیشن های پیکسار

3,195

مقدمه:

اگر چه استوری برد ها و کانسپت آرت ها یک تصویر ثابت اند اما آن ها باید بتوانند احساسات را انتقال دهند مثل یک انیمیشن. در دنیای انیمیشن های امروزی از ابزار های مختلفی برای هدایت چشم استفاده می شود، ازمیان تمام این عوامل، تاثیر گذار ترین عامل بر شکل، اندازه کنتراست، است. کنتراست یعنی تفاوت بین مقادیر تاریکی و روشنایی. کنتراست در لغت به معنی تضاد و تفاوت است. منظور از کنتراست، تفاوت های آشکاری است که بین رنگ های یک اثر می شود مشاهده کرد. هر چه کنتراست رنگ ها بالاتر بروند، توجه بیننده به آن نقطه بیشتر می شود.
کنتراست باعث تغییر و تنوع می شود و کسالت را از اثر هنری دور می کند. در تصاویر با کنتراسات بالا ما رنگ ها را غلیظ تر یا به اصطلاح عمومی پر رنگ تر می بینیم. همین بالا یا پایین بودن کنتراست جذابیت تصویر را زیاد می کند. در تصاویر با کنتراست پایین ما جزییات را کم تر می بینیم، رنگ ها کمی تار تر و از جذابیت آن ها کاسته شده است. ما بوسیله تنظیم تیرگی و روشنایی در سکانس های اینیمیشن و استوری برد ها می توانیم احساس های مختلفی را به بیننده منتقل کنیم، یا چشمان بیننده را به سمتی که خودمان بخواهیم هدایت کنیم. منظور از تیرگی و روشنایی همان کنتراست است. بیایید ببینید با استفاده از همین تکنیک ساده چگونه می شود احساسات مختلفی را در انیمیشن ها به بیننده منتقل کرد.

کنتراست بالا:

چند لحظه به تصویر زیر نگاه کنید.

کنتراست در انیمیشن

شما قطعا احساس شادی و آزادی و نشاط می کنید، حالا چگونه این احساسات با چند لحظه نگاه به شما منتقل شده است؟ یکی از مهم ترین عوامل ایجاد احساسات، کنتراست، است. شما در تصویر بالا نور زیادی می بینید. همه جا روشن است. فضای دور و بر کاراکتر بسیار باز و وسیع است. رنگ ها بسیار شاد و با کنتراست بالا در تصویر استفاده شده اند. همه این نکات به انتقال احساسات کمک می کند.
کنتراست بالا در یک جسم یا کاراکتر روشنایی زیادی را در کنار تیرگی اطراف به ما نشان می دهد که می تواند احساساتی مثل هیجان، درام یا تحریک کنننده بودن را داشته باشد. این نوع فضا سازی را در انیمیشن insideout می توانیم ببینیم.

پیشنهاد مطالعه  داستان گویی در انیمیشن به روش دیزنی و پیکسار

 کنتراست در انیمیشن
همچنین کنتراست بالا به طور طبیعی چشمان ما را به سمت خود می کشاند. در انیمیشن ها از کنتراست بالا برای جلب توجه بیشتر بیننده به نقطه مورد نظر استفاده می کنند. برای مثال در این عکس شما به اولین چیزی که نگاه می کنید همان بخار سبز و دیگ است که دارای رنگ است و روشنایی بیشتری نسبت به بقیه تصویر دارد.

کنتراست پایین:

در بعضی از استوری برد ها از کنتراست پایین استفاده شده. بیایید چند مثال از این نوع را بررسی کنیم.

کنتراست در انیمیشن

این تصویر دارای کنتراست رنگی پایین است و اکثر فضای تصویر دارای تیرگی و تاریکی است. وقتی شما چند لحظه به این تصویر نگاه می کنید حس های مختلفی مثل غم، ترس را به شما منتقل می کند. اما داخل پرانتز بگویم این تصویر حس رمز آلود بودن را نیز می دهد. اما چگونه؟ خیلی ساده است، انسان به طور طبیعی موجودی کنجکاو است. ذهن شما به صورت ذاتی می خواهد بداند که در درون تاریکی که در مرکز دوربین قرار دارد و توجه شما را به خود جلب کرده است چه چیزی وجود دارد؟ و ذهن شما شروع به حدس زدن درباره ی اینکه چه چیزی در تاریکی است، می کند. بگذارید چند مثال دیگر از کنتراست، بزنم.

کنتراست در انیمیشن

در بعضی موارد کنتراست پایین نشان دهنده عدم تفاوت بین دو مکان است، که می تواند حس آرام بودن یا غم ناک بودن را به ما بدهد. مثل این تصویر از انیمیشن آپ که فضای غم ناک خانه ی carl  و زندگی شخصی او را نشان می دهد.
باز هم  خانه carl. این تصویر را در مقاله قبل من هم مشاهده کردید اما این تصویر پر از نکات مهم است. یکی از این نکات کنتراست است.

پیشنهاد مطالعه  معرفی کتاب های ویژه انیمیشن 2 بعدی

کنتراست در انیمیشن

به اطراف خانه carl نگاه کنید، در طراحی همه آن ها، از رنگ هایی با کنتراست پایین استفاده شده است. تنها جایی که ما کنتراست بالا و نور را می بینیم، دقیقا محیطی است که خانه ی carl قرار دارد. شما این حس را می کنید که بقیه شهر در دنیای تیره خود در حال انجام کار های روز مره خود هستند اما فقط carl و خانه او هستند که به سمت نور می روند و از دنیای تیره بقیه مردم فاصله می گیرند. همین تضاد کنتراست باعث ایجاد حس نا امیدی و امید می شود. برای روشنایی و کنتراست بالا در تصویر پشت خانه، این حس را به می دهد که خانه به سمت بالا حرکت می کند. حالا سکانسی دیگر از این انیمیشن را بررسی کنیم

کنتراست در انیمیشن

اگر شما به این عکس نگاه کنید می بینید دو لایه مختلف از کنتراست وجود دارد. یک مقدار رنگ خاکستری که در تصویر پس زمینه قرار دارد و نوری که بین دو کاراکتر، توجه ما را به خود جلب می کند. این تضاد بسیار زیبا و حرفه ای استفاده شده به صورتی که چشمان شما را درون یک مرداب می اندازد، یعنی چشمان شما از گوشه های تصویر به سمت مرکز تصویر منحرف می شوند. درست بین نگاه carl و  ellie .
این بار می خواهیم انیمیشن ماشین را بررسی کنیم. این سکانس مربوط به زمانی است که شخصیت اصلی داستان یعنی mcqueen بعد از مسابقه در ساحل بسیار خسته وغمگین است. او احساس شکست می کند و می داند که توانایی برنده شدن مقابل storm را ندارد.

پیشنهاد مطالعه  عنصر رنگ یعنی احساس زندگی و امید در انیمیشن

کنتراست در انیمیشن

حالا تکنیک نهفته در این تصویر چیست؟ در اینجا با اضافه کردن گرادیان می شود از کنتراست پایین به سمت کنتراست بالا حرکت کنیم و توجه بیننده را به سمت چشمان mcqueen جلب کنیم که احساس نا امیدی و خستگی را به همراه خود دارد. اگر تصویر را نصف کنیم و نصفه پایین را با بالایی مقایسه کنیم متوجه تغییر کنتراست می شویم.

جمع بندی:

در مثال های بالا دیدیم که چگونه از این تکنیک استفاده شده است. و دریافتیم که به سادگی تغییر کنتراست در یک استوری برد می شود احساسات مختلفی را به مخاطب منتقل کرد. با نگاهی متفاوت به انیمیشن ها می توانیم به وجود تکنیک کنتراست، در خیلی از آن ها پی ببریم. پس انیمیشن ها را از این به بعد متفاوت ببینید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست

لطفا صبر کنید