رنگ ها

جادوی رنگ ها

3,248

در قسمت قبل با ابزار انیمیشن سازی آشنا شدیم حال در این مقاله می خواهیم با یکی از ترفندهای مهم در حوزه ی گرافیک آشنا شویم.
رنگ ها می توانند به طور محسوس و یا نامحسوس مفهومی را به ناخودآگاه ما برسانند، که این امر باعث شده است که رنگ ها بخش مهمی در حوزه گرافیک ایفا کند.
تمام کسانی که در حوزه انیمیشن سازی، طراحی و حتی نیز عکاسان از این ترفند برای برجسته سازی کار خود و رساندن مفاهیم احساسی استفاده می کنند.

نور چیست ؟

 

نور یا پرتو عاملی است که ما می توانیم جهان پیرامون خود را نظاره کنیم. تنها اطلاعاتی که می توانیم از نور بگوییم، این است که، ذره ایست با انرژی و سرعتی قابل محاسبه.
در مورد ماهیت ذرات نور چند دیدگاه وجود دارد: ماهیت ذره ای نور، ماهیت موجی نور، ماهیت الکترو مغناطیسی نور و ماهیت کوانتمی نور.
اولین کسی که برای شناخت، نور سعی و کوشش کرد، اسحاق نیوتن بود.او معتقد بود، نور همانند گلوله ای است که دارای ظرافت و سرعت می باشد، اما فرضیه او قابل تشریح نبود. شخصی به نام کریستیان هویگنس نگرش دیگری داشت، به عقیده ی او نور به صورت موجی منتشر می شود، درست مانند انداختن سنگی در برکه. ماکسول بر این عقیده بود که ماهیت نور، نوعی انرژی الکترومغناطیسی است که شامل امواج رادیویی، تابش فروسرخ و فرا بنفش، پرتو های ایکس و گاما و نور مرئی می باشد. بعد ها بزرگانی همچون پلانک، انیشتین، بور به این نتیجه رسیدند که طبق نظریه میکانیک کوانتمیِ نور، نور به واسطه ی ذرات فوتون منتشر می شود.
حال در این مقاله ما سعی بر این داریم در مورد نور مرئی بحث کنیم.

پیشنهاد مطالعه  تاریخچه انیمیشن سازی در ایران

نوشیکا| نور و پرتوی گرمِ خورشید

رنگ چیست ؟

نیوتن با عبور دادن نور خورشید از درون منشور توانست، نور خورشید را به رنگ ها قابل رؤیت  تجزیه کند، هر رنگ دارای طول موجِ خاصی است، که خیلی کوتاه می باشد. اغلب مردم تعداد رنگ های تجزیه شده را شش یا هفت رنگ می دانند، ولی امروزه با کمک دستگاه ها بیشتر از صدها رنگ قابل دیدن می باشد.
در واقع نور سفید از رنگ های اصلی  قرمز، آبی، سبز یا رنگ های بنیادین تشکیل شده است، این سه رنگ اصلی با هم ترکیب می شوند و نور سفید را به وجود می آورند و نبود هیچ یک از آنها سیاهی را.
به طور مثال  نیروی جاذبه ی سیاه چاله به قدری است، که حتی نور نیز سرعت گریز از جاذبه ی آن را ندارد، به همین دلیل است که سیاه نشان داده می شود.
وقتی اشیا، رنگی را به ما ارائه می دهد به این معنی است که آن جسم تمام نور ها ایی که در نور سفید است را به خود جذب کرده  و فقط آن نوری را که ما می بینیم را به سمت چشم ما ساطع می کند.
در توجیح بعضی از مواد شمیایی که رنگ هایی را می تواند از خود ساطع کند، باید بگوییم، ساختار مولکولی ذرات در بعضی از مواقع که به آرایش مولکولی بستگی دارد، باعث جذب همه ی نور ها به غیر از نوری که از خود ساطع می کند، می باشد. 

مفاهیم رنگی

همانطور که گفته شد رنگ ها دارای انرژی الکترومغناطیسی هستند. آدمی با دیدن این رنگ ها می تواند مفاهیمی را دریافت کند. رنگ ها دارای مفاهیمی از جمله شادی، اندوه، امیدواری، نومیدی، شجاعت، ترس، آرامش، عصبانیت هستند، چه یک رنگ خالص باشد چه شامل ترکیبات رنگ ها باشد.
رنگ ها این توانایی را دارند که مخاطب را به سمت تخیلش پرواز دهند.

پیشنهاد مطالعه  16 قهرمان زن در آثار دیزنی (قسمت اول)

نوشیکا| پرواز مفاهیمِ رنگی

 

رنگ زرد

زرد همواره رنگی است که نماد روشنایی و گرماست. زرد در بین تمامی رنگ ها بیشترین نور را از خود ساطع می کند، این رنگ اگر با رنگ های تیره ای همچون بنفش و سیاه ترکیب شود، ویژگی چشم نواز خود را از دست می دهد.
زرد طلایی نشان دهنده ی بالاترین میزان پالایش رنگ زرد است. که در قدیم از طلا برای نقاشی در مساجد، گنبد ها و یا هاله ی قدیسان برای تعالی جایگاهشان استفاده می شد. زرد، در مفهوم نور ملکوتی است. همانطور که رنگ زرد خالص، چشم نوازتر است، نشانه ی تعالی و حقیقت نیز می باشد ولی رنگِ زردی که ناخالص باشد نشان دهنده ی نا درستی و فقدان عقل می باشد.

رنگ نارنجی

نارنجی رنگ گرم و شادی است. رنگ نارنجی نماد شعله های گرما بخشِ زندگی است و به خوبی می تواند این حس را منتقل کند. این رنگ باعث شوخ طبعی و سر زندگی می شود. نارنجی از ترکیب دو رنگ زرد_قرمز به وجود می آیند که زرد نماد روشنایی خالص و بی آلایش و قرمز نماد عشق و اوج شجاعت در مسیر امن می باشد.
رنگ نارنجی به تنهایی مفاهیم خاص خود را دارد. رنگ قرمز _نارنجی اوج نشاط و گرمای آتشین عشق به زندگی را داراست. این رنگ را اگر با رنگ های دیگر همچون سیاه یا قهوه ای  ترکیب کنیم،بی روح و ملال آور می شود، ولی باز هم در ترکیب رنگ ها، رنگ های دیگری نیز به وجود می آیند که دارای مفاهیم خاص خود هستند.

پیشنهاد مطالعه  انیمه چه تفاوتی با انیمیشن دارد؟
رنگ قرمز

غده هیپوفیز وقتی رنگ قرمز را می بیند، فعال می شود، یک پیغام شیمیایی به مغز می دهد، و آدرنالین آزاد می کند. این هورمون سیستم شیمیایی بدن شما را تغییر داده، و باعث تنفس بیشتر و سریع تر می شود، و فشار خون و ضربان نبض را افزایش می دهد، این واکنش ها روانی هستند، و ما کنترلی بر آن ها نداریم، در نتیجه قرمز همواره روی مغز انسان برای ایجاد هیجان و انرژی مضاعف بسیار موثراست . قرمز رنگ احساسی است و با آن می توان مفاهیم را در شکل های ساده ای منتقل کرد. مفاهیمی همچون عشق، خشم، نفرت، شجاعت و … می توان با آن نمایش داد. رنگ قرمز یکی از سه رنگ اصلی می باشد که در دید ما جلب توجه ویژه ای می کند. از این رو نماد های هشدار را به رنگ قرمز طراحی می کنند.

آنچه که تا الان مطالعه نمودید، در مورد رنگ های گرم بود که به کار گیری آن یکی از مهم ترین تکنیک در حوزه ی گرافیک است.
انیماتور ها به این علم آگاه اند، که چگونه احساسات و عواطف را با استفاده از رنگ ها نشان دهند، تا حس و احساسات را از طریق کاراکتر های مورد نظرشان به مخاطب منتقل کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست

لطفا صبر کنید