نمایش انیمیشن در دامنه ی آلپ

1,712

تکاپو و جنب و جوش، از مشخصه های اصالت نام نوشیکا است. و نوشته هایی که در معرض نمایش شما قرار می گیرند، با هدف جهش و پیشرفت شما در زمینه ی انیمیشن و گرافیک، نوشته می شوند. یک جهش، درست شبیه پریدن یک آهوی جوان. شاید با مطالعه نوشته های پیشین کمی با مهارت های نویسندگی و مهارت های عمومی یک انیماتور، آشنا شده اید. و در نوشته پیشن با لزوم توجه به فستیوال های جهانی و همچنین با نمایش انیمیشن و داوری آن در برخی از انواع جشنواره های بین المللی انیمیشن آشنا شده اید. اما در این نوشته شما را با یک جهش بزرگ، آشنا و از یک هدف بزرگ در مقابل چشمانتان، رونمایی می کنیم. هدفی که برای رسیدن به آن باید مهارت های گوناگون خود و یا تیم همراه خود را تقویت کنید. چون وارد یک مسابقه جذاب و هیجان انگیز با سایر همکاران خود در دنیا می شوید.

پس دستان خود را به قلم من بدهید، تا با هم به کیلومتر ها آن طرف تر، پشت آبهای بیکران و به کشور برج ایفل، سفر کنیم. مقصد ما کشور فرانسه و شهری در آغوش دریاچه انسی و دامان رشته کوه آلپ است.
به جشنواره بین المللی انیمیشن انسی (Annecy International Animated Film Festival) خوش آمدید !

معرفی

نمایش انیمیشن، جشنواره بین المللی انیمیشن انسی

جشنواره بین المللی انیمیشن انسی (AIAFF) ابتدا در سال 1960، در کشور برج ایفل متولد، و از شهری در دامنه ی رشته کوه آلپ به تمام دنیا معرفی شد. و نام این جشنواره نیز الهام گرفته از از همین شهر است؛ انسی (Annecy)، شهری زیبا و دارای مناظری شگفت انگیز از کوه و دریا است. هرچند در سال های اخیر این جشنواره در ابتدای فصل تابستان و در ماه ژوئن درون شهر انسی برگزار می شود؛  اما در ابتدا کار هر دو سال یکبار( یعنی در سال 1998) جشنواره ای برای نمایش انیمیشن برگزار می شد. شاید اگر در بیشتر روزهای سال به شهر انسی فرانسه سفر کنید؛ این شهر را، شهری آرام، کم جمعیت و ساده ببینید. اما اوضاع با شروع تابستان کاملا تغییر می کند. و آرام آرام، تکاپو برای یک رویداد بزرگ شروع می شود. تمام شهر، خود را آماده ی یک اتفاق هنری مهم می کنند. به این دلیل که در ابتدای ماه ژوئن، شهر انسی تبدیل به محلی برای نمایش انیمیشن هایی از سرتاسر جهان می شود. به بیانی دیگر برای تمام انیماتور های حرفه ای و صاحبان شرکت های بزرگ انیمیشن سازی، تمام دنیا در کشور فرانسه و شهر انسی، خلاصه می شود. و تمام تمرکز آنها روی نمایش انیمیشن خود در این رویداد بین المللی انیمیشنی، معطوف می شود. اما تنها تیم های انیمیشن سازی مشتاق این رویداد جهانی نیستند، بلکه کمپانی های بزرگ انیمیشن سازی و تبلیغاتی برای شروع این جشنواره، لحظه شماری می کنند. زیرا در کنار نمایش انیمیشن در این فستیوال و در نزدیکی محل جشنواره ، بازار جهانی فیلم‌ های انیمیشن قرار دارد، که تنها بازار تخصصی انیمیشن در دنیا به شمار می رود. به همین دلیل است که فعالان انیمیشنی، این جشنواره را بزرگترین جشنواره اختصاصی برای نمایش انیمیشن و ارزیابی آن می دانند.

پیشنهاد مطالعه  چرا فیلم های کمدی آمریکایی، هر ساله از تعدادشون کم میشه؟

اما این تنها نظر انیماتور ها نیست، بلکه موسسه معتبر و نام آشنای ASIFA، این جشنواره بین المللی را به رسمیت شناخته شده است. (ASIFA-Hollywood، یک سازمان غیر دولتی آمریکایی است. که هدف آن ترویج هنر انیمیشن به طرق مختلف است. همچنین به عنوان انجمن بین المللی فیلم انیمیشن هم شناخته می شود.) حتی ASIFA هم، تنها موسسه ای نیست، که این جشنواره را تایید کرده است؛ انجمن هنری اسکار، که یکی از معتبر ترین موسسات هنری در جهان است، این جشنواره انیمیشن را مورد تایید قرار داده است. در حقیقت این جشنواره یکی از معدود رویداد های انیمیشنی است؛ که توسط موسسات و انجمن های معتبر جهانی، تایید شده است. که به برخی از این جشنواره های نمایش انیمیشن در نوشته های پیشین اشاره کرده بودیم.

نمایش انیمیشن در حال و هوای جشنواره

نمایش انیمیشن

در طول جشنواره، انیمیشن های رقابتی در سینماهایی که در نقاط مختلف شهر پیش بینی شده است، نمایش داده می شوند. اما این تنها راه نمایش انیمیشن برای مخاطبان و منتقدان نیست؛ بلکه یک اتفاق هیجان انگیز دیگری نیز در مدت برگزاری این فستیوال رخ می دهد. و آن یک نمایش جذاب شبانه در فضای باز و در مرکز شهر انسی، در میان ساحل دریاچه آرام کنار شهر و دامنه ی شگفت انگیز کوه آلپ، صورت می گیرد. شب های رویایی برای نمایش انیمیشن در یکی از زیبا ترین شهر های جهان؛ لحظاتی سرگرم کننده برای انیماتور هایی از سراسر جهان وهمچنین علاقه مندان به انیمیشن به وجود می آید. در این شب ها انیماتور ها علاوه بر نمایش انیمیشن، در فضایی صمیمی و جذاب، و شانه به شانه ی مخاطبان خود از نتیجه ی کار خود لذت می برند. قطعا همه اینها دلایلی است که این جشنواره را به یکی از مهم ترین دغدغه های گروه های انمیشن سازی برای نمایش انیمیشن خود، تبدیل می کند. همچنین در کنار نمایش انیمیشن های ارسالی به جشنواره، فیلم های کلاسیک یا انیمیشن های جذاب سال های قبلی نیز بر روی صفحه های نمایش غول پیکری، قرار می گیرند. و در شب های پایانی جشنواره، در شبی مانند شنبه، همه برندگان جایزه مهیای دریافت پاداش و جوایز خود مقابل چشمان مخاطبان خود، می شوند.

پیشنهاد مطالعه  تاریخچه انیمیشن سازی در ایران

ارسال آثار و داوری

نمایش انیمیشن

این جشنواره بین المللی انیمیشن در واقع یک رقابت هیجان انگیز میان انواع مختلف انیمشن های ارسالی به دبیرخانه این جشنواره می باشد. که در دسته های مختلف داوری می شود که در ادامه به 5 گروه مهم از این دسته ها، اشاره می کنیم.

انیمیشن های ویژه (Feature Animation) : به انیمیشن هایی گویند که زمان نمایش آنها به اندازه کافی طولانی باشد. و در حین نمایش انیمیشن، یک داستان به صورت کامل در ذهن مخاطب ترسیم شود. البته انجمن های هنری زیادی تعاریف متفاوتی از زمان انیمشن های ویژه ارائه می دهند؛ اما از نظر انجمن معتبر و بین المللی اسکار، انیمشن های ویژه حد اقل دارای 40 دقیقه نمایش، می باشند. البته انیمیشن های ویژه شناخته شده در دنیا، بین 70 تا 120 دقیقه اند.

 انیمیشن های کوتاه (Short Animations) : به انیمیشن هایی گویند که به اندازه کافی طولانی نیستند. و طبق استاندارد گفته شده یعنی مطابق نظر انجمن هنری اسکار، زمان نمایش انیمیشن در آنها باید کمتر از 40 دقیقه باشد. در حقیقت داستان مطرح شده در این نوع از انیمیشن ها خیلی خلاصه تر و کوتاه تر از انیمیشن های ویژه است.

انیمشن های تبلیغاتی یا تلویزیونی (Animations Produced for Television) : انیمیشن های تلویزیونی در واقع می توانند از جنس انیمیشن های ویژه و یا انیمیشن های کوتاه و دارای همان شرایط باشند، با این تفاوت که برای نمایش در تلویزیون ساخته می شوند. البته انیمیشن های این گروه برای نمایش انیمیشن در فضا های باز، شانس بیشتری دارند.

انیمیشن های تبلیغاتی (Animations Produced for Advertising) : همانطوری که از نامش پیداست صرفا برای نمایش انیمشن با هدف تبلیغ یک محصول، ایده و یا مواردی دیگر است.

انیمیشن های دانش آموزی (Student Animations ) : که به این نوع از انیمیشن ها، انیمیشن های آموزشی(Graduation Animations) نیز گفته می شود. یک دسته بندی مخصوص نمایش انیمیشن های ساخته شده توسط دانش آموزان، که به عنوان بخشی از دوره های آموزشی آنها، ایجاد شده است، می باشد.

اما در باره ی ارسال انیمیشن ها به این جشنواره باید گفت که خوشبختانه شما برای شرکت اثر خود، هیچ هزینه ای را نمی پردازید. و نکته ی دیگر آن است که این جشنواره بین المللی، انیمشن هایی را می پذیرد که حد اکثر سه سال از زمان ساخت آن ها گذشته باشد. آخرین مهلت ارسال آثار، برای نمایش انمیشن در این فستیوال 15 فوریه سال جاری بود، که متاسفانه فرصتی برای شرکت در جشنواره امسال، باقی نمانده است. اما می توانید برای سال آینده، از حالا برنامه ریزی کنید. ضمنا برای ارسال انیمیشن های خود به این جشنواره، همچنین برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر، حتما به سایت جشنواره مراجعه کنید.

پیشنهاد مطالعه  پیش بینی نامزدهای بهترین انیمیشن اسکار 2019

برندگان جشنواره

همانطوری که گفتیم، این جشنواره مورد توجه گروه های انیمیشن سازی از تمام دنیاست. و هر ساله گروه های مختلفی، آثار خود را با دیگر انیمیشن ها به رقابت می گذارند. نکته جالب توجه این است که معمولا برندگان این فستیوال در دیگر رویداد های بین المللی معتبر هنری دنیا نیز، موفق هستند. و بعضا در آنجا هم شایسته تقدیر و یا دریافت جایزه، شناخته می شوند. که در ادامه به بررسی و معرفی کوتاه بعضی از مشهورترین آنها می پردازیم.

پیتر و گرگ (Peter and the Wolf)

نمایش انیمیشن

پیتر و گرگ، یک انیمیشن کوتاه لهستانی-انگلیسی-نروژی-مکزیکی است. که در سال 2006 تولید شده است. داستان اصلی و کارگردانی آن توسط Suzie Templeton انجام شده. و طراحی صحنه آن بر عهده ی Marek Skrobecki بوده است. و در استودیوی Łódź، مراحل ساخت آن به اتمام رسیده است. این انیمیشن درکمتر از 2 سال موفق به دریافت جایزه بهترین انیمشن کوتاه از این جشنواره و همچنین برنده جایزه معتبر اسکار شده است.

آقای فاکس شگفت‌انگیز (Fantastic Mr. Fox)

نمایش انیمیشن

آقای فاکس شگفت‌انگیز، نخستین انیمیشن ساخته وس اندرسن (Wes ANDERSON) و نخستین انیمیشنِ استاپ موشن توزیع‌شده توسط شرکت فاکس قرن بیستم (20th Century Fox) است. این انیمیشن محصول سال ۲۰۰۹ به کارگردانی وس اندرسن است. فیلم‌نامه این فیلم بر پایه رمان کودکانه‌ای به همین نام و توسط کارگردان این اثر باز نویسی شده ‌است. در سال 2010 این اثر برنده ی جایزه بهترین انیمیشن ویژه از جشنواره انسی و همچنین این انیمیشن کاندیدای ۲ اسکار (کاندیدای اسکار بهترین انیمیشن-کاندیدای اسکار بهترین موسیقی متن) در همان سال شد. نمایش انیمشن آقای فاکس شگفت انگیز، هنوز هم در کشور های بسیاری ادامه دارد. و مخاطبان زیادی را به خود جذب کرده است.

خرگوش و گوزن (Rabbit and Deer)

نمایش انیمیشن

این انیمیشن در بخش انیمیشن های دانش آموزی(یا انمیشن های آموزشی) موفق به کسب جایزه از جشنواری بین المللی انسی شده است. خرگوش و گوزن، محصول سال 2012 کشور مجارستان است. کارگردان این اثر Peter VACZ می باشد.

استیک من (Stick Man)

نمایش انیمیشن

Stick Man، برنده جایزه بهترین انیمیشن تلویزیونی از جشنواره انیمیشن انسی در سال 2016 است. کارگردان این اثر بریتانیایی، Jeroen JASPAERT, Daniel SNADDON می باشند. پس از نمایش انیمشن Stick Man در جشنواره بین المللی انیمیشن انسی، بسیاری از مطبوعات کشور انگلستان به تمجید این اثر پرداختند.

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • یاسمن فاطمی

    20 خرداد, 1397

    ممنون از شما
    خیلی خوب این جشنواره رو معرفی کردید

    • همراه نوشیکا

      26 خرداد, 1397

      متشکرم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست

لطفا صبر کنید