مهارت های یک انیماتور (قسمت اول:سبک زندگی)

5,106

در قسمت پیشین،ما زمینه های مختلف فعالیت انیماتور ها را شرح دادیم، اکنون نیز سراغ شاخصه های بیشتری می رویم، و برایتان در باره مهارت های یک انیماتور حرفه ای و کاربلد بیشتر توضیح می دهیمدر ابتدا باید بگویم یک دسته بندی عمومی برای ویژگی های فردی وجود دارد،و آن این است که تقریبا تمام خصوصیات را می توان در دو گروه ” نرم” و ” سخت” جای داد.

مهارت های سخت مانند توانایی استفاده از برنامه ها وابزار های کامپیوتری، مثل Photoshop,3Ds max و دیگر نرم افزار ها. و همچنین ویژگی های نرم که از مهم ترین مهارت های یک انیماتور به حساب می آیند، شامل ویژگی هایی  است، که مربوط به شخصیت هر آدم است و به صورت فیزیکی قابل اجرا نیست، بلکه این خصوصیت ها بیشتر در رفتار و سبک زندگی انسان ها بروز پیدا می کند. ما در ادامه این نوشته شما را با مهم ترین مهارت های یک انیماتور، که مربوط به سبک زندگی اوست آشنا می کنیم.

با مهارت سخت کوشی، متمایز شوید!

انیماتور-animator-چگونه یک انیماتور شویم-team-bussiness-مهارت های یک انیماتور

فرض کنید شما صاحب یک شرکت بزرگ یا یک استودیو معتبر هستید، اگر بخواهید یک انیماتور درمجموعه خود استخدام کنید از میان تمام گرافیست ها یا انیماتور های پیش روی خود کدام را  انتخاب می کنید؟ ایا بین یک انیماتور حرفه ای و کاربلد و یک انیماتور دارای مهارت های ساده و سطحی، سراغ دومی می روید؟


واضح است که بیشتر کارفرمایان به دنبال انیماتور هایی می گردند، که دارای سطح بالایی از
مهارت های “سخت”و”نرم” باشند. سخت کوشی یکی از مهارت های یک انیماتور است، که باعث انتخاب شما از میان انیماتور هایی با سطح مهارت فنی(یا مهارت های سخت) یکسان، می شود.

صبر داشته باشید!

مهارت های یک انیماتور-lifted-patientآیا می دانستید که چندین هفته طول می کشد تا یک انیمیشن کوتاه چند دقیقه ای ایجاد شود! مثلاً برای انیمیشن Lifted، یکی از آخرین و بهترین اثر شرکت پیکسار ، 1 سال وقت صرف شده است. یعنی برای تولید یک انیمیشن کوتاه ولی بسیار با کیفیت به چندین برابر آن، زمان احتیاج دارید. و بایستی که برای آن وقت بگذارید و با حوصله و دقت خاص روند ساخت آن را طی کنید.

پیشنهاد مطالعه  اهمیت آموزش ساخت انیمیشن به کودکان

انیماتور-animator-چگونه یک انیماتور شویم-time-مهارت

 بله اولین و یکی از مهمترین مهارت های یک انیماتور، چیزی نیست جز صبر.  اگر صبر نداشته باشید، ممکن است در مدت عبور از این مسیر پر پیچ و خم از کار خسته شوید. یا به دلیل عجله زیاد تصمیمات نادرست عجولانه ای بگیرید. و این تصمیمات در مرحله اول به پیشرفت خودتان لطمه جدی می زند. وبدتر اینکه می تواند خسارت های  جبران ناپذیری به مجوعه تیمی که با آن کار می کنید وارد کند.

پس صبر داشته باشید و انتظار نداشته باشید که مهارت های انیمیشن را در چند روز، چند هفته یا مدتی کم فرا بگیرید. خب تبریک میگویمم، حالا مسلط به مهارت صبر شدید که اولین و مهم ترین مهارت های یک انیماتور است. اما صبر به تنهایی کافی نیست!! اجازه دهید که شما را با مهارت بعدی و شگفت انگیز یک انیماتور آشنا کنم…

 

 

از کار خود لذت ببرید، همین!

می دانید انیمیشن ها و موشن گرافیک ها بسیار سرگرم کننده اند.انیماتور-animator-چگونه یک انیماتور شویم-train-rail way-مهارت های یک انیماتور و بسیاری از انیماتورها مجذوب کار در بازی های ویدئویی متحرک یا فیلم ها ی بلند شده اند. تصور کنید که از شما بخواهند که  ضربه ی بازیکن افسانه ای خود را  در یک بازی ویدئویی شبیه سازی کنید. یا قسمتی از جلوه های ویژه ی قسمتی از سری هری پاتر را ایجاد کنید! شگفت انگیز نیست..!!؟

سختی این کار را در لذت بردن از آن، حل کنید و آرام آرام بنوشید. نوش جانتان! اکنون شما یکی دیگر از مهارت های یک انیماتور را فرا گرفته اید، و آن لذت بردن از کارتان است. اگر از انیمیشن به عنوان یک محصول رسانه لذت می برید، پس  امیدوار باشید که می توانید یک انیماتور با ذوق و موفق شوید. حال با لذتی فراوان و انگیزه بالا با هم سراغ طبیعت پیرامون خود می رویم، بگذارید با هم چرخی بزنیم.

 

پیشنهاد مطالعه  دانشگاه ایالتی فلوریدا

 

با طبیعت زندگی کنید!

 

انیماتور-animator-چگونه یک انیماتور شویم-nature-rio-parrot-مهارت های یک انیماتورآیا تا حالا انیمیشن Rio 2 را دیده اید؟ اگر پاسختان منفی است، پیشنهاد می کنم حتما نگاهی به آن بیاندازید. شما در طول این انیمیشن خود را میان یک داستان مهیج در یک جنگل زیبا و شگفت انگیز می بینید. این حس بدلیل اینکه،انیماتور های این اثر ماهرانه طبیعت اطراف خودرا شبیه سازی کردند، در شما ایجاد می شود.

انیماتور ها تماشاچیانی تیز بین و نکته سنج برای طبیعت و زندگی انسان ها،  هستند. زیرا از شما می خواهند شخصیت ها، چهره ها، نحوه حرکت المان های اطراف خود  را بازسازی کنید. پس سعی کنید که خوب نگاه کنید، خوب بشنوید و خوب حس کنید ! این یک مهارت است!

شما باید هم مهارت داستان سرایی و تشکیل یک قصه و همچنین مهارت طراحی شخصیت ها را با هم داشته باشید. یکی از مهارت های یک انیماتور این است که،باید با چشمانی باز و حواسی جمع در طبیعت راه بروند و میان عموم مردم زندگی کنند.

تیک تاک، مثل ساعت!

انیماتور-animator-چگونه یک انیماتور شویم-clock-مهارت های یک انیماتور

تاحالا به ساعت روی مچ دستتان خیره شده اید؟ در نگاه اول شما یک صفحه که شامل 12 خط است را، مشاهده می کنید. سپس عقربه ها را می بینید که به ترتیب  از خط ها یکی پس از دیگری عبور می کنند. همچنین دیگر عقربه ها هم متناسب با هم به ترتیب حرکت می کنند. انیماتور ها ی کار بلد هم به نوعی مثل ساعت عمل می کنند.

  • یعنی شما باید ابتدا کارهای پیش روی خود را دسته بندی کنید.
  • و پس از آن به کار های خود اولیت دهید، وطبق اولویت آنها را مرتب کنید.
  • سپس به دیگر اعضای تیم خود نگاه کنید و با آنها هماهنگ شوید.
  • حالا زمان حرکت شما فرا رسیده است، با آخرین سرعت پیش روید.
    و کار های پیش روی خود را یکی پس از دیگری انجام دهید.

وقتی که به انتهای کل یا بخشی از پروژه ی خود رسیده اید، بی شک از نظم کارهای انجام شده ی خود لذت خواهید برد. البته هیچ گاه از کار تیمی غافل نشوید، وبخشی از حواستان به گروه باشد.

پیشنهاد مطالعه  رنگ بندی طرح های گرافیکی و اصول به کارگیری آن

 

خلاصه کلام

در آخر باید بگویم که اگر از کسی درباره ی اینکه چگونه یک انیماتور حرفه ای شوید، بپرسید، از تعدادی نرم افزار نام ببرد. یا از ابزارهای طراحی  صحبت کند، در واقع او شما را به فرا گیری مهارت های سخت هدایت می کند.

اما باید بدانید که کسب این مهارت ها به تنهایی کافی نیست، یعنی اگر تنبل، نا منظم، بی صبر و حوصله و نسبت به طبیعت اطرافتان بی ذوق و بی تفاوت باشید،  هیچ گاه به هدفی که در ذهن خود دارید نمی رسید. مهارت های نرم، الفبای موفقیت در این زمینه اند، پس پیش از هر کاری سراغ تقویت آنها بروید.

28 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • فاطمه

    28 مهر, 1402

    من نقاشی میخونم طراحیم خوبه ولی علاقه مند به انمیشن سازی شدم باید چه شاخصه هایی داشته باشم که بدونم توانایشو دارم و می تونم یک انیماتور بشوم واز کجا شروع کنم

    • امیرحسین دهزاد

      10 آبان, 1402

      با سلام به شما، مقاله از کجا شروع کنم رو بخونید تا بهتر متوجه بشید فرآیند انیمیشن سازی به چه شکله

  • فاطمه

    28 مهر, 1402

    من نقاشی میخونم طراحیم خوبه ولی علاقه مند به انمیشن سازی شدم باید چه شاخصه هایی داشته باشم که بدونم توانایشو دارم

    • امیرحسین دهزاد

      10 آبان, 1402

      با سلام، مقاله از کجا شروع کنم رو بخونید تا بهتر متوجه بشید فرآیند انیمیشن سازی به چه شکله

  • Matin Darvishi

    20 اردیبهشت, 1402

    چرا سه بعدی رو نگفتید من که لبتاب قدرتمندی دارم

  • Matin Darvishi

    8 اردیبهشت, 1402

    اما علاوه بر این توضیحات من میخواهم خودم یک انیمیشن با کیفیت بسازم و خودم کارگردانی و مراحل انیمشن دیگر را به عهده بگریم و بفروشم و در یوتوب قرار دهم به نظرتون با توجه به این امکانات و ویژگی کدوم سبک انیمشن رو انتخاب کنم ؟

    • امیرحسین دهزاد

      12 اردیبهشت, 1402

      به خیلی موارد دیگه بستگی داره
      ولی کات اوت مناسبه براتون، انیمیشن‌های فریم به فریم هم میتونید کار بکنین، استاپ موشن هم گزینه خوبی میتونه باشه
      همه چیز به ایده و داستان گویی شما برمیگرده و اینکه فرم در خدمت محتوا باشه و در راستای داستان

  • Matin Darvishi

    8 اردیبهشت, 1402

    در واقع ۱۶ سال هم سن دارم

    • امیرحسین دهزاد

      12 اردیبهشت, 1402

      برای شروع عالیه این سن

  • Matin Darvishi

    8 اردیبهشت, 1402

    سلام ببخشید من بین دو بعدی و سه بعدی ماندم نمی دونم کدوم سبک انیمشن رو انتخاب کنم که در اون موفق باشم همچچنین بعدا می خواهم اون رو هم بفروشم وهم در یوتوب قرار دهم بنظرتون کدوم سبک عالی و همچنین یک لبتاب rog zephyrus duo دارم و قلم نوری . باتوجه به این دلایل چه سبکی میتونم انتخاب کنم و در اون موفق باشم البته می خواهم بعدا که پول خوبی نسیبم صد یک رندر فارم هم بخرم ولی فعلا فقط این امکانات را دارم ‌

    • امیرحسین دهزاد

      12 اردیبهشت, 1402

      سلام دوست خوبم
      هنوز برای اینکه پاسخ سوالاتتون رو بگیرید به نظرم نیازه یکمی بیشتر مطالعه کنید و واقع بینانه تر صحبت بکنید
      چون خیلی از موارد رو در سوالتون در نظر نگرفتید که با مطالعه بیشتر حل میشه
      مقاله “از کجا شروع کنم” رو بخونید

  • 313

    12 اردیبهشت, 1400

    سلام من ۱۵ سالمه و کلاس نهم هستم و در استانه انتخاب رشته . مطالب تون رو خوندم و تمام مهارت های انیماتوری رو دارم(البته صبر رو زیاد مطمئن نیستم!) از طرف دیگه به ریاضی فیزیک و شیمی خیلی خیلی علاقه دارم. میخواستم بدونم میشه از طریق رشته ریاضی فیزیک به گرافیک کامپیوتری و در نهایت انیماتوری برسیم؟

    • احمد گلچین

      13 اردیبهشت, 1400

      سلام دوست خوب من
      خوشحالم که مسیر آیندتو پیدا کردی
      یه سر به پادکست های آموزش انیمیشن ما بزن اون جا جواب خیلی از سوالات رو میگیری

  • ناهید

    3 اردیبهشت, 1400

    جامع ، مختصر ؛ مفید
    عالی بود
    اینجور مطالب باعث میشه از لحاظ روحی و ذهنی آماده بشیم و افکارمون رو جهت بدیم و آروم کنیم.
    تاثیر گذاره..

    • احمد گلچین

      4 اردیبهشت, 1400

      ممنون از نظر دلگرم کننده شما

  • Sadegh Madani

    4 آذر, 1399

    ممنون

    • محسن گلچین

      4 آذر, 1399

      خواهش میکنم

  • Sadegh Madani

    3 آذر, 1399

    سلام
    من 13 سالمه یک سال انیمیشن کارمیکنم و تقریبا نرم افزار و بلدم ولی توی انیمیت اون گیر کردم
    میخواستم بگم که اگر توی اینجور شرایطی گیر کردی و نتونستی جلو بری و مشکلو برطرف کنی باید چیکار کنم چون وقتی این روند جلو بره و آدم نتونه دیگه پیشرفتی بکنه دیگه زده میشه

    • محسن گلچین

      4 آذر, 1399

      سلام
      دوست خوبم خوشحالم که توی این سن تونستی رشته مورد علاقت رو پیدا کنی و داری برای یادگیری اون تلاش میکنی. مشکلی که اینجا بهش برخورد کردی به خاطر یه سوتفاهم که تو ذهن خیلی از بچه هایی که تو این رشته فعالیت میکنن بوجود میاد. انیمیشن سازی یه هنره شما اول باید اصول این هنر رو یاد بگیری بعد بری سراغ اینکه این اصول رو چطوری با ابزار های مختلف پیاده کنی. و نرم افزارهایی که برای انیمیت وجود داره ابزار پیاده سازی اونه. درست مثل یه نقاش اول باید اصول و مبانی طراحی و نقاشی رو یاد بگیری بعد تصمیم میگیری که با چه ابزاری این اصول رو پیاده کنی، از رنگ روغن استفاده کنی یا مداد رنگی، روی بوم نقاشی کنی یا کاغذ.
      اینجا هم شما باید برید سراغ عمق بخشیدن به دانسته هاتون و اصول انیمیت رو یاد بگیرید کتاب های خوبی توی این زمینه هست مثل کتاب «دانستنی های نجات بخش انیماتورها» نوشته ریچارد ویلیامز که میشه گفت مهمترین کتاب آموزشی این رشته است، بقیه کتاب هایی آموزشی انیمیشن رو می تونید توی مقاله معرفی کتاب های ویژه انیمیشن 2 بعدی بخونید. اگر هم دوست داشته بیشتر یاد بگیرید ما توی دوره آموزشی مبانی انیمیشن سعی کردیم این اصول رو به ساده ترین شکل توضیح بدیم.

  • مهدی سعیدی

    2 مهر, 1399

    سلام
    یه سوالی داشتم
    میخواستم بدونم من که رشتم ریاضی فیزیکه شانسی برای انیماتوری دارم؟!

    • محسن گلچین

      2 مهر, 1399

      با سلام و ادب
      خیلی راحت بگم اصلا مهم نیست در چه رشته ای تحصیل کردید!
      رشته ی تحصیلی می تونه به شما برای پیدا کردن شناخت کمک زیادی بکنه ولی لزوما باعث نمیشه در اون رشته متخصص بشید.
      برای مثال اگه کسی صرفا تو یه رشته مهندسی تحصیل کنه آیا یه متخصص میشه؟ قطعا خیر! باید اطلاعاتی که در دوران تحصیلش به دست آورده رو در عمل هم پیاده کنه و سال‌ها کار کنه تا توی اون رشته متخصص بشه. در رشته‌های هنری هم به همین شکله. حالا شما اون اطاعاتی که می خواستی به وسیله تحصیل به دست بیاری رو می تونی از روش دیگه به دست بیاری که عموما خیلی دشوار نیست و فقط باید یکم زحمت بکشی و به منابع خوب و دسته اول دست رسی پیدا کنی ولی چیزی که باعث موفقیت میشه قطعا تلاش و پشتکاره.
      البته باید بگم تحصیل توی اون زمینه مزایا خوبی داره و شما رو با محیط و افراد توانمند در اون زمینه آشنا می‌کنه و ارتباطات خوبی براتون ایجاد میکنه اما خوب این موارد در خارج از فضای تحصیلی هم می‌تونید به دست بیارید.
      نکته ای که باید بدونید اینه که درسته که افراد مختلف استعدادهای متفاوتی دارن ولی عاملی که باعث موفقیت و پیشرفت توی مسیرتون میشه تنها تلاش، پشتکاره و وقتی می تونید این سختی ها رو تحمل کنین که به این رشته و راه علاقه داشته باشین. پس مهمه که رشته ای انتخاب می کنین رو بهش علاقه داشته باشین.
      در رابطه با همین موضوع توی «قسمت 13 پادکست‌های صوتی از من بپرس» هم صحبت کردیم
      اگه هم دوست دارید بدونید برای انیماتور شدن از کجا باید شروع کنین. تو قسمت 11 پادکست‌هامون درباره موضوع کامل توضیح دادیم.

  • مصطفی

    1 خرداد, 1399

    باسلام وخسته نباشید خدمت شما وگروهتان من خیلی علاقه به تولید محتوای رسانه ای دارم میشه کمی بیشتر راهنماییم کنین

    • محسن گلچین

      1 خرداد, 1399

      با سلام و احترام
      برای اینکه بتونیم بهتر راهنماییتون کنیم می تونید بفرمایید در چه زمینه ای قصد فعالیت دارید؟
      راستی اگه دوست دارید راحت تر با ما در ارتباط باشید می تونید به صفحه تماس با ما برید و راه های ارتباطی ما رو اونجا ببینید.

  • abolfazl

    2 فروردین, 1398

    سلام بنده 16 سالمه من میخوام در استودیو هایم مثل هورخش و یا جیبلی یا در کاری های ماکوتو شینکای کار کنم و استعداد اینو دارم اما نمی دون م وقعا چی کار کنم

    • احمد گلچین

      4 فروردین, 1398

      سلام خدمت شما
      قدم اول پیدا کردن زمینه استعداد و علاقتونه پس از اون بایستی یک سری از مهارت های مورد نیاز برای اون تخصص رو کسب کنید و با تمرین اون ها رو پرورش بدین.
      شما باید با ساخت نمونه کار ها و تشکیل یک رزومه راه خودتون رو هموار تر کنید.
      این رزومه ها رو می تونید برای معرفی خودتون به مجموعه هایی که علاقه به فعالیت در اونها دارید بفرستید.

    • Abbas

      7 تیر, 1398

      سلام خوبه که دیدگاهتو رفتن به یه جایی مثل هورخش گذاشتی .و باید نمونه کارهای خوبی داشته باشی برای ورود ب اینجور جاها. در ضمن .. میتونی به عنوان کاراموز هم وارد هورخش بشی

  • ریحانه محمدی

    13 مهر, 1397

    سلام. من یک دانشجوی معماری هستم و در جست و جوی این هستم که چطور توانمندیهای یک انیماتور و یک تصویرگر را پیدا کنم؟ درسته که این دو رشته کاملاً متفاوت هستند اما نمیتونم متوجه بشم تواناییهاشون چه تفاوتی باهم داره؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.

    • همراه نوشیکا

      14 مهر, 1397

      سلام، وقتتون بخیر؛
      دنیای تصویرگران با انیماتور ها کاملا جدا از هم نیست و نقاط مشابهی نیز میشه پیدا کرد؛ به عنوان مثال ضرورت توجه به کار تیمی. اما همونطوری که میدونید با بررسی دقیق تر و در نمای نزدیک تر میتونیم تفاوت های محسوسی بینشون ببینیم. که این تفاوت سبب میشه بسیاری از مهارت های انیماتورها در گروهی متفاوت از تصویرگران به حساب بیاد.
      در تعریفی ساده میشه گفت که تصویرگر یک تصویر ثابت را طراحی و انیماتور، توهم حرکت را در مجموعه ای از این تصاویر ثابت ایجاد می کند.
      با نگاهی به تعریف میشه متوجه شد که بخش زیادی از مهارت های تصویرگرها مربوط به کار با نرم افزارهایی چون illustartor، Photoshop و … می باشد و انیماتور ها بیشتربا نرم افزار های متحرک سازی چون Aftereffect، Moho و… سر و کار دارند. همچنین در زمینه مهارت های نرم هم میشه گفت انیماتور ها بیشتر به شیوه ی تحرک در دنیای اطراف خود دقت می کنند. اما تصویرگران زیبایی طرح های هر قاب ثابت از دنیای پیرامون خود را بررسی می کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست

لطفا صبر کنید