اصول انیمیشن (Anticipation)

سیر اصولی انیمیشن (ANTICIPATION)

5,946

با مجموعه کمک حال انیماتور در خدمت شما عزیزان نوشیکایی هستیم همانطور که می دانید در مقاله قبلی به بررسی اصل تایمینگ و اسپیسینگ (TIMING & SPACING) پرداختیم؛ در این مقاله به ادامه ی این اصول انیمیشن یعنی اصل ANTICIPATION در انیمیشن و همچنین لزوم استفاده از این اصل می پردازیم.

خلاصه مقاله:

در این مقاله ابتدا به بررسی مفهوم اصل ANTICIPATION در انیمیشن خواهیم پرداخت، به این صورت که در ابتدا تعریفی از این مفهوم را بیان خواهیم کرد و سپس به کاربرد های مهم و اساسی از این اصل اشاره می کنیم تا ANTICIPATION  به راحتی در ذهنتان نقش ببندد. این چنین دسته بندی را در کمتر سایتی مشاهده خواهید کرد، پس با دقت این مقاله را بخوانید تا این مفهوم یک بار برای همیشه در ذهنتان بماند.

تعریف و بیان مفاهیم:

Anticipation در لغت به معنای پیش بینی و یا انتظار عملی را داشتن است؛ اما در جایگاه انیمیشن و از نظر بزگان انیمیشن دنیا مانند فرانک توماس و اولی جانسون اصل ANTICIPATION در انیمیشن بدین معناست: (آماده سازی بیننده برای عملی که می خواهد اتفاق بیفتد، یا انتظار عملی را قبل از انجام آن در بیننده به وجود آوردن.) همچنین از دیگر بزرگان انیماتور دنیا “BILL TYTLA” در این مورد بیان می دارد: تنها 3 چیز در انیمیشن وجود دارد:

  1. ANTICIPATION
  2. ACTION
  3. REACTION

در صورتی که به این 3 مورد اشراف داشته باشید می توانید یک انیمیت عالی را داشته باشید. چارلی چاپلین در همین مورد این گونه می گوید:

  1. به بینندگان نشان بده که چه کاری را میخواهی انجام دهی.
  2. انجامش بده.
  3. به بینندگان نشان بده که انجامش داده ای.

همانطور که گفته شد Anticipation آماده سازی برای انجام یک عمل است، Anticipation همیشه در جهت مخالف عمل اصلی که می خواهد اتفاق بیفتد انجام می شود. می توانید تصور کنید که چرا بدین گونه است؟ به درس اولمان برگردیم، درست است هر عملی که میخواهد انجام شود، نخست باید انرژی آن عمل تامین شود. یعنی ابتدا به سمت مخالف برای ذخیره انرژی می رویم، سپس آن عمل را انجام می دهیم. علاوه بر دنیای انیمیشنی در دنیای واقعی هم چنین است، به عنوان مثال وقتی می خواهید با چکش ضربه ای بزنید، ابتدا برای ذخیره انرژی مورد نیاز چکش را به سمت بالا آورده و سپس ضربه می زنید. وقتی می خواهید انیمیت کنید، باید برای این که برای بیننده واضح وقابل لمس باشد، از Anticipation استفاده کنید. بدون Anticipation تقریبا غیر ممکن است که بیننده با آن حسی که می خواهید انتقال دهید ارتباط برقرار کند!

پیشنهاد مطالعه  عنصر رنگ یعنی احساس زندگی و امید در انیمیشن

اصول انیمیشن (Anticipation)

نمود های مختلف  اصول انیمیشن (Anticipation)

Anticipation فیزیکی:

برای انجام یک عمل خاص استفاده می شود. همچنین حرکت بدن یا حرکت یک شی که برای انجام Anticipaton در جهت مخالف حرکت می کند، و یا درست زمانی که بدن یا یک شی برای انجام عملی آماده می شود. بگذارید با چند مثال این مفهوم را جا بیندازیم. وقتی کاراکتر یک شی را به دور دست می خواهد پرتاب کند، برای آماده سازی این عمل ابتدا بدن، شانه، بازو و خود آن شی به عقب می آیند، سپس عمل پرتاب کردن انجام می شود. در این حالت علاوه بر ایجاد انرژی مورد نیاز پرتاب، بیننده را برای آنچه که میخواهد اتفاق بیفتد آماده می کند. در این Anticipation شما به راحتی می توانید تصور کنید که کاراکتر چه عملی را می خواهد انجام دهد.

اصول انیمیشن (Anticipation)

اصول انیمیشن (Anticipation)

 

در زمان دویدن یک کاراکتر Anticipation می تواند به واقعی تر شدن آن حرکت و همچنین ایجاد این حس در بیننده که چه عملی در حال اتفاق افتادن است کمک می کند. همانطور که می بینید، ابتدا کارکتر به جهت مخالف حرکت می رود و سپس اقدام به دویدن می کند. البته در این انیمیت یک Anticipation دیگری اتفاق افتاده که این کار را برجسته تر کرده است، به حرکت پای کاراکتر توجه کنید، همانطور که می بینید، پای پشت کاراکتر ابتدا به سمت بالا حرکت می کند و سپس کاراکتر با پای جلوی خودش دویدن را آغاز می کند. این کار حس سریع دویدن را در بیننده القا می کند. البته برای انیمیشنی شدن بیشتر شما می توانید از حرکات دیگری برای انتقال این حس کمک بگیرید. در انیمیشن “شگفت انگیزان” برای انتقال این حس از افکت زیر استفاده شده است.
نوع دیگری از Anticipation فیزیکی وجود دارد که ایجاد یک حرکت با مزه می کند. به عنوان مثال وقتی در انیمیت از یک Anticipation سریع استفاده می کنید، همه این انتظار را دارند که کاراکتر با سرعت به حرکت در بیاید، اما درست برعکس کارکتر بسیار آرام و آهسته صفحه نمایش را طی می کند.

اصول انیمیشن (Anticipation)

اصول انیمیشن (Anticipation)

 

پیشنهاد مطالعه  ریگ بندی کاراکتر چگونه است؟

یک عمل غیر فیزیکی و ایجاد جلب توجه در عمل کاراکتر با Anticipation:

بگذارید با یک مثال این مورد را شرح دهیم. یک کاراکتر را در نظر بگیرید که در حال بلند کردن لیوانی از روی میز است، کاراکتر با یک نگاه سریع به لیوان این حس را القا می کند که در فکر انجام کاری با لیوان است و توجهات بیننده را به آن قسمت جلب می کند، سپس عمل بلند کردن لیوان را انجام می دهد. همچنین نوع دیگری از پیش حرکت همراه با نگاه کردن می تواند این عمل را زیبا تر جلوه دهد. فرض کنید علاوه بر نگاه کردن، کاراکتر با دست خود نیز نشان دهد که میخواهد لیوان را از روی میز بردارد، به گیف زیر نگاه کنید که چقدر قابل لمس تر نسبت به حالت اول شده است!

اصول انیمیشن (Anticipation)

اصول انیمیشن (Anticipation)

Anticipation و ایجاد حس صحیحی از وزن یک جسم و القای توهم در بیننده:

شاید بتوان این مورد از کاربرد Anticipation را در دسته هایی که بیان شد جا داد، اما به دلیل اهمیت مثال های این بخش برای طبقه بندی بهتر در ذهن برآن شدیم تا این مثال ها را در کاربرد جدا از Anticipation عنوان کنیم. خوب به مثال های این بخش توجه کنید. فرض کنید یک نمای بسته از نامه نوشتن را دارید. بسیار عالی همه چی واضح در حال انجام است و دست به همراه قلم روی کاغذ حرکت می کند و حس نوشتن را به راحتی القا می کند، اما برای چند لحظه ای قلم درون دست روی کاغذ اگر بدون حرکت باقی بماند این حس را در بیننده القا می کند که نویسنده در حال تفکر برای ادامه نوشتن خود می باشد. پس ببینید که چگونه توهم فکر کردن با Anticipation گره خورده است. حال مثال دوم، برای درک این مثال به گیف زیر توجه کنید. دو کاراکتر یکسان با تفاوت در وزن اجسام قابل حمل آن ها، همان طور که می بینید کاراکتری که سنگین تر است به یک Anticipation قوی تر نیاز دارد که این مساله با توجه با مطالب گفته شده از دو نظر منطقی می باشد، اول از جهت نیاز به انرژی بیشتر و دوم از نظر نشان دادن سنگینی وزن در این کاراکتر.

پیشنهاد مطالعه  داستان گویی در انیمیشن به روش دیزنی و پیکسار

اصول انیمیشن (Anticipation)

نکته مهم:

به این نکته حتما توجه کنید که میزان Anticipation اعمالی به شدت آن عمل در حال انجام بستگی دارد، تا بتوان آن تاکید را در عمل به وجود آورد. به عنوان مثال وقتی کاراکتری می خواهد در را محکم ببندد یا با سرعت بدود و یا یک حالت خشمگینی را نشان دهد و بخواهد به کسی دستور بدهد، قطعا نیاز به یک Anticipation قوی برای تاکید و شدت عمل انجام در حال انجام خواهد داشت. البته حتما به REACTION حرکت توجه داشته باشید و نمایش پایان عمل را به بیننده نشان دهید، به عنوان مثال بعد از محکم بسته شدن در، در همچنان به حرکت خود ادامه می دهد تا به سکون برسد.اصول انیمیشن (Anticipation)

اصول انیمیشن (Anticipation)

چه زمانی از Anticipation استفاده کنیم؟

قاعدتا برای انجام تمامی حرکات در انیمیت به Anticipation نیازی نیست، اما عامل اصلی که در این مورد تاثیرگذار است به تمرین و تکرار بستگی دارد که تا چه مقدار به درک درستی از این اصل رسیده اید، که بتوانید در انیمیت خود در جاهای درست از این مورد استفاده  کنید. اما آنچه در این قسمت اهمیت دارد این است که Anticipation معمولا قبل اعمال بزرگ و پراهمیت و یا پرسرعت  مورد استفاده قرار می گیرد که خاصیت زنده بودن و انتقال حس را منتقل می کند.

اصول انیمیشن (Anticipation)

آینده طور:

در مقاله های بعدی به اصول دیگری از ۱۲ اصل انیمیشن اشاره خواهیم کرد و سعی می کنیم بتوانیم مفاهیم انیمیت دو بعدی را به سبک نوشیکایی، ساده و روان برایتان بازگو کنیم.
به امید توفیق روز افزون.

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • محمد امین

    27 بهمن, 1399

    ممنونم از این تیم خوب لطفا ادامه بدهید به دادن مقاله های خوب بعد یک سوال بعد از یادگیری 12 اصول چیکار باید کرد خب مثلا من یادگرفتم بعدش باید چیکار کنم؟؟

    • محسن گلچین

      28 بهمن, 1399

      سلام
      ممنون از همراهی شما و انرژی مثبتی که بهمون می دیدن.
      اتفاقا کلی مقاله مفید و کابردی رو داریم اماده می‌کنیم. منتظر خبرهای خوب از سایتمون باشین.
      خوب خیلی خوبه که با این اصول 12 گانه آشنا شدین تو مرحله بعدی باید بتونید از این اصول استفاده کنین. و برای مهارت در این کار باید تمرین کنید و پشت کار بخرج بدید. در ابتدا سبک انیمیت خودتون رو مشخص این که دوست دارید در رشته انیمیشن فریم به فریم فعالیت کنید یا انیمیت سه بعدی، بعد با توجه به تکنیکی که انتخاب کردید سعی کنید حرکت ‌های ساده مثل افتادن اجسام، شروع حرکت، ایستادن و… بعد از اون هم می تویند برید سراغ سیکل های ساده حرکت مثل سیکل پریدن یا سیکل راه رفتن و دویدن. کتاب های مرجع آموزش انیمیشن مثل دانستنی های نجات بخش انیمیاتورها نوششته ریچارد ویلیامز و کتای اصول متحرک سازی کاراکتر نوشته اریک گلدبرگ هم می تونه خیلی بهتون کمک کنه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست

لطفا صبر کنید