انیمیشن متحرک - types-of-animation

انواع انیمیشن متحرک

6,400

در قسمت های پیشین، ما الفبای یک انیماتور حرفه ای شدن را گفتیم. و پس از زمینه های کاری آنان و سبک زندگی انیماتور ها، به صورت دقیق به مراحل تولید انیمیشن پرداختیم. اما در این نوشته به انواع انیمیشن متحرک می پردازیم. در ابتدا باید گفت که دنیای انیمیشن بی پایان است و این دنیا سرشار از تنوع و شگفتی های فراوان است. ما در این نوشته به توضیح برخی از انواع معروف و مشهور انیمیشن می پردازیم. و شما در پایان این نوشته اطلاعات لازم درباره انواع آن ها را دریافت می کنید.

فرآیند تولید یک انیمیشن را می توان به بخش های مختلف تقسیم کرد. خیلی پیچیده تر از سادگی قرار دادن قلم روی کاغذ (یا انگشت بر روی یک موس کامپیوتر) است. با تسلط بر این مراحل، می توانید انتخاب کنید که به صورت تخصصی در کدام بخش می توانید فعالیت کنید.

در ابتدا باید گفت که، انیمیشن در واقع  یک توهم نوری است. که مخاطب با دیدن آن یک دنیای مجازی را در ذهن خود خلق می کند. در واقع انیمیشن چشمان مارا فریب می دهد! زیرا با نمایش تعداد زیادی تصاویر ثابت، یک تصویر متحرک را در مقابل چشمانمان به تصویر می کشد. از آنجایی که سایت های اشتراک ویدئو مانند یوتیوب یا آپارات به شدت در حال گسترش و پیشرفت، هستند، تولید انیمیشن های شیک و ساده می تواند توسط هر کسی انجام شود. و ضمنا به خوبی دیده شود. اگر تا به حال برای ساخت انیمیشن متحرک ساده تلاش کرده اید، باید بگویم که انیمیشن های پیچیده وقدرتمند نیز با کار بیشتر و تکامل همین انیمیشن های ساده و کوچک، ساخته می شوند. مراحل تولید و تکنیک ها برای تمام انیمیشن های متحرک یکسان است. و به دلیل طیف گسترده ای از زمینه های کاری، خالقان انیمیشن یا همان انیماتور ها در تقاضای بالای شرکت های انیمیشن سازی هستند. بنابراین اگر شما انیماتورِ آماتور هستید، خوب و با دقت ادامه این نوشته را بخوانید. زیرا در ادامه انواع مختلف انیمیشن متحرک را کشف خواهید کرد.

انیمیشن های ساده

شاید باور نکنید ولی، این نوع از انیمیشن متحرک قبل از تولید اولین فیلم اختراع شد! در این نوع از انیمیشن ابتدا تعدادی تصاویر ثابت ایجاد میشد، سپس تصویرها یکی پس از دیگری و به ترتیب نمایش داده می شوند. و در نهایت به نوعی یک پویا نمایی یا انیمیشن متحرک شکل می گرفت. به عنوان مثال،سراغ یکی از قدیمی ترین انیمیشن دنیا می رویم، که متعلق به ایران باستان است.روی ظرف منقوش به بز متحرک چشمان شما با حرکت ظرف، یک انیمیشن متحرک که جست و پرش یک بز کوهی است، را می بیند.

پیشنهاد مطالعه  نرم افزار های ساخت اسلایدشو (Slideshow)

انواع انیمیشن متحرک

نمونه دیگری از این نوع از انیمیشن متحرک، یکی از سرگرمی های ما در کودکی است. و آن انیمیشن Flip book است. که تصاویر را در هر صفحه ای از یک دفتر قرار می دادیم، به طوری که وقتی صفحات دفتر را به سرعت ورق می زدیم، یک انیمیشن متحرک شبیه سازی می شد، یا به عبارتی یک توهم نوری در ذهنمان ایجاد می شد. البته هیچ کدام از این دو نمونه ار انیمیشن متحرک به دوربین فیلم برداری احتیاجی ندارند!

انواع انیمیشن متحرک

انیمیشن متحرک کامپیوتری

بی شک تکنولوژی کامپیوتر دنیای انیمیشن متحرک را متحول کرد. انیمیشن کامپیوتری شامل طیف گسترده ای از تکنیک ها است. اما اساساً هر انیمیشن که به صورت دیجیتالی است، با استفاده از کامپیوتر ایجاد می شود. انیمیشن متحرک کامپیوتری را می توان به دو نوع اصلی تقسیم بندی کرد:

انیمیشن متحرک دو بعدی

اولین نوع از انیمیشن متحرک کامپیوتری، انیمیشن دیجیتال دوبعدی است. وقتی که از کامپیوتر و دیجیتال صحبت می کنیم، غیر ممکن است که از نرم افزار های کامپیوتری، نامی نبریـم. لذا درباره این نوع از انیمیشن متحرک می توان گفت که اغلب آنها را می توان با استفاده از برنامه های کامپیوتری قدرتمندی مانند Flash، After Effects و Paint TV ایجاد کرد. توجه کنید موضوع اصلی ما معرفی نرم افزار نیست، ولی برای درک بهتر انیمیشن متحرک کامپیوتری باید مختصری از هر کدام بدانیم. پس به خانه ی هرکدام از این ها در حد آشنایی سری می زنیم.

Adobe flash

Adobe Flash یک نرم افزار چندرسانه ای، محصول شرکت Adobe است. که نه تنها برای تولید انیمیشن متحرک، بلکه برای ساخت برنامه های تحت وب ، برنامه های کاربردی تحت ویندوز،وحتی برنامه ها و بازی های در پلتفرم موبایل، نیز استفاده می شود. نرم افزار  Flash، اجازه  کنترل ورودی های صوتی و تصویری، و همچنین ماوس، صفحه کلید، میکروفون و ورودی دوربین را به ما می دهد. به دلیل رابط کاربری ساده و همچنین کارآمد، این نرم افزار مورد پسند بسیاری از انیماتور های آماتور برای ساختن یک انیمیشن متحرک دوبعدی، می باشد.

انواع انیمیشن متحرک

Adobe after effects

After Effects نرم‌افزار ایجاد جلوه‌های بصری دیجیتال، انیمیشن متحرک و برنامه کاربردی با ترکیب المان های بصری مختلف است. که توسط شرکت adobe توسعه یافته و در فرایند پس از تولید در فیلم‌سازی و تولید انیمیشن متحرک مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نرم‌افزار یکی از قدرتمندترین ابزارهای ساخت انیمیشن متحرک دوبعدی و جلوه‌های ویژهٔ سینمایی در جهان است که انقلاب وسیعی در نگرش نسبت به انیمیشن متحرک و تلویزیون پدید آورده است.

انواع انیمیشن متحرک

TVP Animation Pro

 TV Paint نرم افزاری سبک و در عین حال بسیار کاربردی و قدرتمند است. که بوسیله آن می توانید انیمیشن متحرک دو بعدی طراحی کنید. تمام نیاز های ابتدایی شما برای تولید یک انیمیشن دو بعدی در این نرم افزار گنجانده شده. سرعت یکی از ویژگی های مثبت این نرم افزار است و همچنین در محیط جذاب آن می توانید خلاقانه به ساخت انیمیشن دو بعدی بپردازید.

پیشنهاد مطالعه  معرفی برترین اپلیکیشن های اندرویدی ساخت انیمیشن

انواع انیمیشن متحرک

باید گفت که  انیمیشن متحرک دو بعدی می تواند از لایه های مختلف برای ساخت تصاویر استفاده کند. وبا این تکنیک شما توانید هرچیزی، از پس زمینه گرفته تا طراحی شخصیت ها و نمایش بخشی از یک جمعیت، را انیمیشن سازی کنید. انیمیشن متحرک دو بعدی برای کار های تبلیغاتی به دلیل کمبود عمق در آن یا به زبانی دیگر ساده بودن آن کمتر مورد استفاده قرار می گیرد، اما هنوز هم در تبلیغات بعضی از شرکت ها استفاده می شود. نکته ی بسیار مهم این است که انیمیشن متحرک دوبعدی اساس و پایه بسیاری از رابط های کاربر گرافیکی (GUI) است.  که شما هر روز از انها استفاده می کنید، از جمله سیستم عامل مک(Mac OS) و ویندوز مایکروسافت(Microsoft Windows OS). خب حالا که با مفهوم انیمیشن متحرک دوبعدی اشنا شدید، زمان آن فرا رسیده است که بدانید برای ورود به این بخش از انیمیشن باید چه کنید.

برای اینکه یک انیماتور دوبعدی شوید، شما باید همه چیز را که می بینید فریم بر فریم در ذهن خود یا صفحه مقابل خود ترسیــم کنید. توانایی و هنر دستان شما بسیار برای خلق یک انیمیشن متحرک دوبعدی مهم است. در این نوع از انیمیشن متحرک معمولا از حدود 24 فریم در هر ثانیه استفاده می کنند.

انیمیشن متحرک سه بعدی

دومین نوع از انیمیشن متحرک کامپیوتری، انیمیشن دیجیتال سه بعدی است. برای ساخت یا تولید این نوع از انیمیشن متحرک می توانیم از برنامه های قدرتمندی مانند Autodesk Maya استفاده کنیم. استفاده از این نوع نرم افزار ها صرفا برای ایجاد عمق بیشتر و مدل‌سازی و متحرک‌سازی سه بعدی است. که به‌طور گسترده در استودیوهای فیلم سازی انیمیشن استفاده می شود.

Autodesk Maya

Maya یکی از پیشرفته‌ترین نرم‌افزار ساخت انیمیشن سه بعدی است. که باعث کمک به طراحی بهینه اشیاء طبیعی از جمله مو، برگ درختان، سایه اجسام و … می‌شود. یکی دیگر از امتیازات این نرم افزار توانایی بالا در rendering است. که سبب تمایز این نرم افزار با دیگر نرم افزار های ساخت انیمیشن سه بعدی می شود.

انواع انیمیشن متحرک

انیماتور ها در این نرم افزار اغلب یک نسخه ساده (یا طرح ساده اسکلت) برای یک شخصیت انیمیشن ایجاد می کنند. و پس از ساختن آن، با استفاده از ابزار های نرم افزار، عضلات، پوست، مو، منافذ و دیگر اجزای مورد نیاز شخصیت را ایجاد می کنند. انیماتور ها برای ساخت انیمیشن متحرک سه بعدی  نیازی به انجام این کار در هر فریم از انیمیشن متحرک ندارند ، بلکه تنها یک بار برای برای شخصیت مورد نظر انجام داده، و بقیه کار بر عهده ی برنامه های کامپیوتری است، یعنی آنها حرکت بین فریم ها را برای ایجاد یک انیمیشن کامل پر می کنند.

پیشنهاد مطالعه  انیمیشن عروسکی (Puppet animation) | آشنایی با انواع استاپ موشن

انیمیشن متحرک سه بعدی می تواند بسیار بیشتر از نمونه قبلی، به واقعیت نزدیک باشند، و انیماتورها می توانند بسیار خلاقانه و هنرمندانه یک شخصیت رایجاد کنند. بعضی از انیماتورها در انیمیشن متحرک تخصص خاصی خواهند داشت  برای مثال، “انیماتورهای چهره” فقط در حرکات صورت و  مثلا سخنرانی یک شخص کار می کنند، نه روی همه اجزای آن شخصیت. خب حالا درباره انیماتور های این بخش از انیمیشن متحرک کمی بیشتر صحبت می کنیم.

انیماتورهایی که یک انیمیشن متحرک سه بعدی می سازند. باید کنترل شخصیت ها را با استفاده از ابزار های کامپیوتر(مانند قلم نوری، موس و…)، به دست بیاورد تا حرکات ظریف شخصیت را با مهارت دستان خود خلق کنند. انیمیشن متحرک سه بعدی نیاز به دانش اساسی گرافیکی، منحنی و هندسه دارد. انیماتور های سه بعدی به ندرت از توقف و مکث در انیمیشن استفاده می کنند. آنها همیشه باید شخصیت داستان را در حرکت نگه دارند.

انواع انیمیشن متحرک

 

Stop motion

انواع انیمیشن متحرک

نوعی دیگر از انیمیشن متحرک استاپ موشن (Stop motion) نام دارد. استاپ موشن ساده به نظر می رسد. ولی برای ساخت آن باید زمان قابل توجهی بگذارید. این نوع از انیمیشن متحرک به این گونه است که در آن اشیاء به صورت فیزیکی دستکاری و فیلمبرداری فریم بر فریم صورت خواهد گرفت.در شیوه استاپ موشن انیماتور ها می آیند در بسیاری از شکل ها شیئی را فریم به فریم حرکت داده و تصویر آن را توسط دوربین ضبط می‌کنند. از نمایش این تصاویر پشت سر هم به نظر می‌رسد که شیء به خودی خود در حال حرکت است. عروسک‌هایی با مفاصل متحرک یا عروسک‌های ساخته شده با خمیر در این نوع از انیمیشن متحرک کاربرد زیادی دارند. در بسیاری از موارد به جای عروسک از اشیاء دیگری مانند انسان، وسایل خانه، گیاهان و… هم استفاده می‌شود. انیمیشن استاپ موشنی که در آن از انسان یا مدل‌های واقعی دیگری استفاده شده باشد را گاهی اوقات پیکسیلیشن (Pixilation) هم می‌نامند.

فیلم کینگ کنگ(سال 1933 میلادی) در واقع معجزه ای از استاپ موشن در دنیای انیمیشن متحرک بود.

انواع انیمیشن متحرک

در پایان باید گفت که انیمیشن متحرک دنیایی وسیع و بی پایان است. و امروزه درکنار زمینه های مختلف هنر حرف های زیادی برای گفتن دارد.و مردم در سراسر جهان هم استقبال خوبی نسبت به آن نشان می دهند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست

لطفا صبر کنید