تهیه کننده انیمیشن

تهیه کننده انیمیشن کیست؟

3,746

همه ی کسانی به ساخت و تولید انیمیشن و صنعت سینما علاقه دارند حتما  با واژه تهیه کننده بسیار روبرو شده اند. و می دانند که تهیه کننده یکی از افرادی که در تولید یک اثر تاثیر مهمی دارد. اما با جزییات کار تهیه کننده انیمیشن آشنایی ندارد. برای شناخت بیشتر وظایف و مسئولیت های یک تهیه کننده در روند تولید یک انیمیشن ابتدا باید واژه تهیه کننده را مورد بررسی قرار دهیم. انجمن تهیه کنندگان آمریکا در تعریف یک تهیه کننده می گوید:

یک تهیه کننده با توجه اختیاراتش یا اختیاراتی که کارفرما به او داده است، اقدام به تولید، هماهنگی، سرپرستی و کنترل تمام جنبه های یک اثر تصویری می کند. خلاقیت، امور مالی و فنی و مدیریت تولید یک اثر تصویری از جمله اموری است که تهیه کننده آن ها را تحت نظر دارد. یک تهیه کننده از ابتدا تا انتها در تمام مراحل تولید درگیر است. تهیه کننده وظیفه ی هماهنگی، سرپرستی، کنترل و بستن قرارداد های مورد نیاز برای همه ی افراد، ابزار و  مباحث مرتبط در تولید یک اثر تصویری را بر عهده دارد.

البته اکثر این موارد می تواند برای یک تهیه کننده انیمیشن نیز صدق کند. وظایف و مسئولیت های هر تهیه کننده براساس شرایط هر پروژه و تخصص هر فرد می تواند با یکدیگر متفاوت باشد. معمولا در استودیو های بزرگ تهیه کنندگان به صورت «تهیه کننده ی استخدامی» (employee producers) فعالیت می کنند. در این ساختار تولید هسته ی اصلی مدیریتی مقدمات فرآیند تهیه و تولید پروژه را برقرار کرده و بر آن نظارت می کند. برای مثال ممکن است در یک پروژه پس از انجام مراحل اولیه ی توسعه داستان و مشخص شدن بودجه، درست هنگام شروع مرحله تولید، تهیه کننده به گروه اضافه شود. در این موارد واضح است که تهیه کننده تمام مسئولیت هایی که در تعریف انجمن تهیه کنندگان آمده را برعهده نخواهد داشت.

تهیه بودجه مورد نیاز یک پروژه لزوما بر عهده ی تهیه کننده نیست اما مهارت لازم برای مدیریت آن را یکی تخصص های مورد نیاز تهیه کننده  است. در مقابل تهیه کننده ی استخدامی، در استودیو های مستقل و کوچک تر «تهیه کننده ی کارآفرین» (entrepreneur producers) وجود دارد. به خاطر کم بودن منابع مالی در این موارد تهیه کننده ها باید نقش های بیشتری قبول کنند. و  به اضافه ی نظارت بر بودجه مورد نیاز، تامین آن را نیز بر عهده دارند.

تهیه کننده انیمیشن- تهیه و تولید انیمیشن

وظایف تهیه کننده چیست؟

مسئولیت های هر تهیه کننده در هر استودیوی فیلم سازی به چندین فاکتور بستگی دارد. مانند:

  • مدت زمان انیمیشن
  • تکنیک ساخت انیمیشن
  • ساختار استودیوی فیلمسازی
  •  تخصص و تجربه تهیه کننده

 بر مبنای چنین معیارهایی تهیه کننده ممکن است به انجام تمامی مراحل یا تنها ترکیبی از زمینه هایی که در ادامه می آیند متعهد شود. توجه داشته باشید زمانی که میگوییم تهیه‌کننده لازم است در برخی پروژه های خاص مجوز مصوب مربوط را اخذ کند. منظور این است که برنامه نهایی طرح بایستی توسط خریدار و مجری طرح تصویب شود. سپس تحویل تهیه‌کننده گردد برخی از زمینه های عبارتند از:

  1. آماده سازی و اخذ مجوز از طرح تولید شامل بودجه بندی و برنامه زمانبندی
  2. تکمیل فیلمنامه برای تولید
  3.  انتخاب کارگردان
  4. استخدام تیم هنری
  5. تعیین و انتخاب استودیوهای تولیدی پیمانکار
  6. استخدام دستیار تهیه کننده و مدیر تولید در صورت لزوم
  7. استخدام آهنگساز
  8.  تکمیل و اتمام اثر هنری
  9.  رهبری و هدایت دستاورد های تولیدی و سهمیه های انجام کار
  10. نظارت بر کارمندان و مدیریت روزمره بر روند تولید تشریح مقدمات تولید برای اعضای گروه تولید
  11. بررسی و تصویب تمامی متحرک سازی ها
  12. بازدید و تصویب کات های کارگردان
  13. تکمیل و تصویب کات های نهایی
  14. نظارت بر جلوه های صوتی صوتی و موسیقی
  15. نظارت و تصویب جایگزینی دیالوگ های صوتی اضافی
  16.  نظارت بر جلسه ثبت موسیقی
  17.  نظارت بر جلسه میکس نهایی
  18. فراهم کردن و اخذ مجوز در مورد محتوای عناوین و طرح
  19. فراهم کردن تاییدیه نهایی محصول نهایی در شکل و فرمت مورد تقاضای خریدار و مدیر اجرایی

به علت برخی تغییرات در داستان فیلم در حین مراحل تولید و حذف برخی کارهای انجام شده توسط عوامل تولید ممکن است عوامل مذکور دچار نوعی سردرگمی و ناامیدی شوند چرا که احساس می‌کنند کارشان مورد پذیرش قرار نگرفته است بنابراین لزوم تغییرات و تشریح چگونگی آنها و اینکه یک مقدار کار اضافی چگونه می تواند در محصول نهایی تأثیر گذاشته و باعث بهبود کیفیت تولید گردد بر عهده تهیه کننده است گاهی اوقات تغییراتی وجود دارند که تهیه‌کننده شخصاً از اجرای آن نگران و ناراحت می شود اما با این وجود ایجاد یک نگرش مثبت و نگهداری و تزریق آن به پروژه سبب می‌شود که هنرمندان با اعتماد به نفس و انگیزه قوی تری و ارائه کار بهتر به وظیفه شان ادامه دهند.

یک تهیه کننده انیمیشن موفق چه ویژگی هایی دارد؟

تهیه کننده انیمیشن شخص مرکزی در جریان تولید است. و زمانی که پروژه به صورت منظم و طبیعی پیش می رود اغلب به نظر می رسد که تهیه کننده کار مهمی انجام نمی دهد. در حالت ایده آل یک برنامه ی تولید نه تنها خلاقانه و متناسب با شرایط و منابع پروژه است بلکه در زمانبندی مورد نظر و بودجه پیش بینی شده را هم پوشش دهد. در این صورت تهیه کننده کار خود را به درستی انجام داده است و توانسته تمام خواسته های مورد نیاز را انجام دهد. اما چطور می شود به این برنامه ایده آل دست پیدا کرد؟ برای این کار با تهیه کننده باید نسبت به فرآیند ساخت انیمیشن آگاهی کامل داشته باشد. او باید به راحتی سوالات خود را مطرح کرده و مشتاق یادگیری باشد. اینچنین فردی  میتواند بهترین افراد را برای ساخت انیمیشن انتخاب کند. و به تخصص آن ها اعتماد کند. یک تهیه کننده انیمیشن موفق باید بتواند مشکلات را پیش بینی کند و به راحتی با افراد گروهش به تعامل بپردازد. تهیه کننده همیشه یک دید کلی درباره ی مقدار پیشرفت پروژه دارد و در صورت بروز یک مشکل کوچک می تواند با تغییراتی یکپارچه در روند تولید آن را رفع کند. و از طرف دیگر وقتی پروژه دچار یک مشکل جدی شود تهیه کننده به عنوان فرد مسئول شناخته شده و وظیفه دارد تا مشکل را برطرف کند. در ادامه ویژگی های یک تهیه کننده انیمیشن موفق را بیشتر مورد بررسی قرار می دهیم.

پیشنهاد مطالعه  سیر اصولی انیمیشن (TIMING & SPACING)

رهبری

اگرچه هر تهیه کننده مهارت های خاص خودش را برای تولید یک انیمیشن به کار می گیرد، اما هر تهیه کننده انیمیشن موفقی باید این مهارت را داشته باشته باشد، توانایی رهبری و الهام بخشی. او باید بتواند هر یک از افراد گروهش بهترین خروجی ممکن را دریافت کند. همان طور که تهیه کنند این افراد برای انجام پروژه انتخاب کرده است آن ها نیز نگاهشان برای راهنمایی و پاسخگویی  به اوست. ایستادن در راس هرم تولید تهیه کننده انیمیشن را به کسی تبدیل می کند که هدایت مسیر ساخت انیمیشن را تحت کنترل دارد. اگر تهیه کننده فردی مرتب و وقت شناس باشد. بتواند همزمان چندین کار را با هم جلو ببرد. و وظایفش را به خوبی انجام دهد. افراد گروهش نیز از او الگو گرفته و در انجام کارهایش بیشتر دقت خواهند کرد.

تهیه کننده انیمیشن- تهیه و تولید انیمیشن

دور اندیشی

اگرچه امکان پیش بینی وقایع احتمالی غیر ممکن است. اما یک تهیه‌ کننده انیمیشن باید خود را برای چنین شرایطی آماده کند. پیش بینی وقایع به طور دقیق در هر مرحله باعث می‌شود که تهیه‌کننده بتواند واکنش مناسب را مطابق با بودجه و زمانبندی پروژه انجام دهد. حتی بدون آن که وقفه ای در مراحل  تولید ایجاد شود. با تمام پیش بینی های انجام شده اگر بخش تولید با مشکلاتی مواجه شد، یک تهیه کننده باید با تمام وجود در جستجوی راه حل های خلاقانه باشد و ضرر های پیش آمده را جبران کند؛ در این گونه مواقع برتری یک تهیه کننده بر تهیه کننده دیگر مشخص می‌شود این که چگونه می‌تواند اعضای یک تیم هنری را به خوبی هدایت کند تا بتواند تحت چنین شرایطی به بهترین شکل انجام وظیفه کنند. و همین فعالیت گروهی باعث می شود تا راه‌های جدیدتری برای رفع مشکلات و سرعت بخشیدن به فرآیند تولید پیدا شود.

روابط اجتماعی

روابط اجتماعی قوی و موثر یکی دیگر از مهارت های لازم برای یک تهیه کننده انیمیشن موفق است. از همان ابتدا تهیه کننده باید بتواند نگاه کلی و زمانبندی مشخص شده را به خوبی برای افراد گروه تشریح کند تا آن ها هم هدف های پروژه را به خوبی درک کنند. یکی دیگر از مواردی که تهیه کننده لازم است به آن توجه داشته باشد، در جریان قرار دادن افراد گروه از میزان پیشرفت پروژه است. اما با این حال لزومی ندارد که تمام اعضای گروه از تمامی جزییات باخبر باشند. جلسات هفتگی یا روزانه با افراد کلیدی و جلسات ماهانه یا فصلی با تمامی اعضای گروه  فرصت مناسبی است تا افراد در جریان پیشرفت پروژه قرار گیرند.

یک تهیه کننده انیمیشن موفق به خوبی می داند ارتباطی موثر است که دو طرفه باشد. و در این رابطه باید یک شنونده ی خوب هم بود. یکی از مهم ترین وظایف یک تهیه کننده انیمیشن خوب این است که همزمان با ایفای نقش سرپرستی گروه بتواند برای اعضای گروه در دسترس باشد تا هرکسی به راحتی نظرات خود را با او در میان بگذارد.

روحیه بخشی

تهیه کننده انیمیشن باید توانایی درک افراد، احترام آن ها و پیشبرد مراحل کار را داشته باشد. در واقع او نقش انرژی دهنده و روحیه بخشی به پروژه دارد. اوست که باید بداند چه زمانی سرعت کار را بالا ببرد، سخت‌گیری کند، و چه زمانی آرام تر و انعطاف پذیرتر برخورد نماید. در برخی پروژه ها که از نظر زمان بندی عقب هستند کارکنان گاهی تا دیر وقت مجبور به کار می‌شوند و حتی آخر هفته را هم مشغول فعالیت هستند. تا کار ها در زمانبندی معین به پایان برسد. در این چنین شرایطی در جایی که کار می تواند سبب جذابیت و نشاط شود، دوری از خانواده نتیجه معکوس دارد. یک تهیه کننده انیمیشن باید سخت تلاش کند تا اعضای گروه احساس رضایت کنند و متوجه شوند که او قدر زحمات آنان را می داند. یکی از چالش های پایان ناپذیر برای تهیه کننده این است که او چگونه می تواند در عین نظارت بر انجام درست کارها فضایی ایجاد کند تا اعضای گروه بتوانند به راحتی افکار و عقایدش آن را با او در میان بگذارند، و او بتواند از آنها در پیشبرد کار از این نظرات استفاده کند.

پیشنهاد مطالعه  عنصر رنگ یعنی احساس زندگی و امید در انیمیشن

تصمیم گیری

یک تهیه کننده انیمیشن باید قابلیت اخذ تصمیمات غیر منتظره را داشته باشد، گرچه این کار آسانی نیست. اما شغل او ایجاب می‌کند که همیشه در همه جا بهترین منابع را برای پروژه در نظر بگیرد. به عنوان نمونه یکی از تصمیمات او می‌تواند برکنار کردن یک کارمند از کار باشد. یک تهیه‌کننده منصف می تواند کارمندش را راهنمایی کند، به او هشدار بدهد، و حتی فرصت کافی برای بهتر شدن را در اختیار او بگذارد. و اگر به نتیجه نرسید تصمیم به عزل وی بگیرد. این امر سبب می شود که بقیه کارکنان بدانند، که اعمال و رفتار آنان زیر نظر است و کارشان پیگیری می شود. تحت چنین شرایطی بهترین راه برای تهیه کننده سعی و تلاش بیشتر برای رفع اشکال از طریق گفتگو ارتباط و دادن آگاهی به اعضای گروه است. البته باید جزئیات اخراج یک کارمند به صورت محرمانه باقی بماند. و تهیه‌کننده نسبت به احساسات افراد حساس و دقیق باشد. چراکه در غیر این صورت ممکن است دیگر اعضای گروه احساس ناامنی و آسیب پذیری نمایند. در این صورت این شغل برای آنان مخاطره آمیز خواهد بود. برای جلوگیری از شکست و ایجا سوتفاهم، ضروری است تا افارد به گفتگو و مباحثه تشویق شوند. با این کار تهیه کننده می تواند از سوء ظن و بروز شایعه و اتلاف وقت با ارزش تولید در استودیو جلوگیری نماید.

تهیه کننده انیمیشن- تهیه و تولید انیمیشن

گزینش

فعالیت در بخش تولید فیلم‌های انیمیشن به افرادی نیاز دارد که بتوانند بدون گم کردن هدف اصلی و راه حل نهایی به ریزترین مسائل توجه کنند. گزینش افراد مناسب از بین گروه و واگذاری جزئیات امور به آن ها تهیه کننده انیمیشن را قادر می سازد تا به بهترین نحو انجام وظیفه نماید. در کارهای تولیدی با حجم بالا استفاده از سیستم عیب یاب کامپیوتری به تهیه‌کننده امکان می دهد که بر تمامی بخش‌های تولید نظارت و تسلط داشته باشد و بتواند به بهترین وجه به امور تولید رسیدگی نماید.

ارائه محصول نهایی

تاکنون در مورد وظیفه تهیه کننده انیمیشن در مراحل تولید سخن گفتیم. اما مسئولیت سنگین دیگری که بر دوش اوست، ارائه پروژه در خارج از استدیو است. تهیه کننده باید جلب رضایت خریدار و مجری طرح در اولویت نخست خود قرار دهد. ممکن است پروژه از نظر بازاریابی با شکست مواجه شود و موردنظر کمپانی های پیشرفته قرار نگیرد. بنابراین تهیه کننده باید ارتباط تنگاتنگی با گروه‌های کمکی مثل بخش تبلیغات و بخش بازاریابی برقرار کند.

یک تهیه کننده در چه سمت هایی فعالیت می کند؟

در ارتباط با شغل تهیه کنندگی عناوین متعددی وجود دارد. از میان آن ها می‌توان به تهیه‌کننده، تهیه کننده اجرایی، همکار تهیه اشاره کرد. که هرکدام مسئولیت های خاصی برعهده داشته و نیازمند تخصص و توانایی های متناسب با آن هستند.

تهیه کننده اجرایی (Executive Producer)

تهیه کننده اجرایی کلیه مراحل پروژه را از ابتدا تا انتها، چه از نظر خلاقیت و نوآوری و چه از نظر تأثیرگذاری مورد بررسی و بازبینی قرار می‌دهند. تهیه کننده اجرایی استخدام کارمندان خلاق و متبحر از قبیل: تهیه کننده، کارگردان و نویسنده را بر عهده دارد. آنان همچنین در جریان کامل شدن متن فیلمنامه قرار می گیرند و در طول جریان تولید از بر روند تولید نظارت می کنند. از لحاظ تولیدی معمولا هم می توانند طرح های تولیدی پروژه را متوقف کنند، هم می‌توانند برای ادامه آن سرمایه‌گذاری در زمینه های مالی و زمانی نمایند. دانستن این مطلب مهم است که در بیشتر موارد نقش چنین تهیه کنندگانی تحت تاثیر ویژگی های مشخص زمینه های قبلی و شکل و شمایل پروژه در دست تولید قرار دارد.

تهیه کننده اجرایی مراحل تولید را تا تحویل به موقع پروژه تحت مدیریت دارد. یک تهیه کننده اجرایی در همه مراحل آماده سازی و تکمیل مثل طراحی شخصیت های اصلی و خط سیر هنری کل فیلم دخالت دارد. همین که کار تولید آغاز می گردد همه کارها به میز تهیه‌کننده ختم می شود. اوست که می تواند موارد لازم را مرور و بررسی کند و نکات لازم را گوشزد کند. تا پروژه در مسیر اصلی ادامه یابد. این وظایف در تمام مراحل قبل از تولید (داستان، فیلمنامه، گزارش کار و استوری بورد ها)، تولید (مدل سازی، ریگ بندی و رندرینگ) و پس از تولید (تدوین و صدا گذاری) می شود. تهیه کننده اجرایی همانند خریدار مشغول جمع‌آوری نکات یادداشت ها و مسائل قانونی و خلاقانه جهت تکمیل و اتمام پروژه است. و با توجهی که به بازار تولید و جدول زمانی و نظم و نظارت دقیق در بازبینی پروژه دارند، مسئول تحویل به موقع با کیفیت مورد قبول پروژه با بودجه مناسب هستند.

پیشنهاد مطالعه  در انیمیشن راه بروید پارت دوم!

تهیه کننده (Producer)

وظیفه تهیه کننده ها برنامه ریزی، آماده سازی، همین طور بستن قرار دادن با اعضا و کارکنان بخش تولید و تیم پس از تولید و استودیوهای طرف قرارداد در جاهای معین و مخصوص به خودشان و فراهم کردن و تسهیل امور مربوط به آنان است. هدف تهیه کننده طرح و برنامه ریزی و تخمین تعداد کارمندان مورد نیاز و استخدام آنان و تعیین تاریخ شروع و خاتمه کار آنان است. او همراه با کارگردان دارای نقطه نظرات مبتکرانه و خلاقانه در همه بخش‌های تولید است. هدف آنان حفظ و نگهداری پروژه از مراحل آغازین تا تحویل نهایی بر اساس برنامه زمانبندی و بودجه مصوب است.

در استودیو های بزرگتر معمولاً تهیه‌کننده‌ها دو نقش را توأم با هم انجام می دهند یعنی هم تهیه کنندگی و هم کارگردانی. در این موارد مدیران اجرایی استودیوها باید بسیار فعال تر از پیش باشند. و باید در برنامه‌ریزی و بودجه‌بندی همکاری کرده و کار مذاکره با پیمانکاران کارمندان متخصصین و سایر دست اندرکاران را به اتمام برسانند.

همکار تهیه (Co-Producer)

عمده مسئولیت همکار تهیه بودجه بندی، زمان بندی، مدیریت و نظارت بر آنان است. نقش این گروه بسیار شبیه به تهیه کننده است، با این تفاوت که وظیفه ی کمتری در خط تولید دارند. البته زمانی به کار گرفته می شوند که چراغ سبز شروع تولید روشن شده باشد. همکار تهیه وظیفه دارند که اهداف تولید را با توجه به بودجه و زمان مناسب محقق سازند. گاهی ممکن است همکار تهیه تنها در مراحل اولیه و ابتدایی پروژه حضور داشته باشند.

راز های موفقیت در تهیه کنندگی چیست؟

یکی دیگر از راه های شناخت بهتر یک شغل صحبت با افرادی است که بیشتر سال های عمر خود را صرف این کار کرده اند. آن ها بهتر از هر کسی با جزییات و ریزه کاری های آن آشنایی دارند. و تمام دغدغه ها و تنش های آن را با تمام وجود لمس کرده اند. و با داشتن گنجینه ی با ارزشی از تجربیات می توانند بهترین راهنما برای افراد علاقه مند در تهیه کنندگی انیمیشن باشند.

تهیه کننده انیمیشن- تهیه و تولید انیمیشن
روی ادوارد دیزنی (Roy Edward Disney)

معاون رئیس گروه کارگردانان کمپانی والت دیزنی،

رئیس بخش انیمیشن والت دیزنی

 

به نظر من مهم ترین نکته برای تهیه کنندگی انیمیشن صبر و بردباری است. در جریان کار هر چیزی وقت مخصوص به خود را می خواهد حتی بیشتر از آن که شما انتظار دارید. توانایی در صبر و شکیبایی، حفظ و نگهداری دیدگاه اصلی، کار و مشارکت با گروه‌های مختلفی از مردم بهترین و عالی ترین امتیاز است. این مسئله همیشه سخت تر و طولانی تر از آن چیزی است که شما تصور می کنید، بنابراین صبور باشید.

تهیه کننده انیمیشن- تهیه و تولید انیمیشن
آن دالی (Ann Daly)

رئیس کمپانی دریم ورکس،

رئیس پیشین خانه ویدیو بونا ویستا در آمریکای شمالی

 

تهیه کننده موفق انیمیشن کسی است که ذهنی خلاق در حل مشکلات و تشریک مساعی با دیگران، قدرت تخیل فوق العاده و مهمتر از همه توانایی شناسایی بهترین هنرمندان و سازندگان فیلم را داشته باشد و بتواند آنان را به سمت یک فیلم کاملاً سرگرم کننده هدایت نماید.

تهیه کننده انیمیشن- تهیه و تولید انیمیشن
کریس ملداندری (Chris Meledandri)

رئیس سابق کمپانی انیمیشن فاکس قرن بیستم،

موسس استودیو ایلومینیشن

 

تهیه کننده توانا کسی است که بتواند محیطی را ایجاد کند که کارگردانان و هنرمندان بتوانند به نحو احسن در آن فضا و محیط فعالیت کنند. تولید کننده باید دیدگاه کارگردان را درک کند و تیم تولید را برای عرضه و تولید فیلمی که در آن دیدگاه در آن لحاظ شده است راهنمایی و هدایت نماید. تمامی این جریانات باید منطبق بر جدول زمان بندی و بودجه مالی باشد. برای رسیدن به این هدف تولیدکننده باید یک استراتژیست عالی باشد. و درک عمیقی از تک تک مراحل کار داشته باشد. در نظر یک تولید کننده متبحر تمامی مراحل فوق کاری سهل و آسان است.

تهیه کننده انیمیشن- تهیه و تولید انیمیشن
ساندر شوارت (Sander Schwartz)

ریئس شرکت سونی پیکچرز،

معاون سابق امور تجاری شرکت کلمبیا پیکچرز

 

امروزه تولید کننده موفق انیمیشن کسی است که دارای تجربیات فنی به علاوه مهارت و قدرت فوق العاده در هدایت و رهبری و مدیریت و ایجاد انگیزه در بین تمامی اعضای گروه باشد. اگر چه بخش عمده وظایف یک تولید کننده مدیریت و هماهنگی بین بخش تولید و بخش هنری است، اما کاملا واضح هست که تهیه کننده باید نسبت به آخرین تحولات و دستاوردهای تکنولوژی تجهیزات هنری موجود آگاهی داشته باشد. و بتواند به بهترین وجه از آن وسایل در داستان فیلم استفاده کند به کارگیری تمامی تجهیزات موجود در رسیدن به یک کار مطلوب از طرف اعضای تیم و تحریک و تشویق کارآفرینان در کارآفرینی و خلاقیت نکته بسیار اساسی و مهم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست

لطفا صبر کنید