انیمیشن Bao

انیمیشن کوتاه Bao روایت تنهایی و غربت

3,631

استودیو پیکسار طبق سنت معمولش پیش از نمایش انیمیشن های بلند خود در سالن های سینما یک انیمیشن کوتاه به نمایش می گذارد. انیمیشن کوتاه پِرِستو (Presto) در سال 2008 همزمان با انیمیشن وال-ای (wall-E) به نمایش در آمد. و این روند با انیمیشن های کوتاهی مانند روز و شب (Day & Night)، سوپر تیم سانجی (Sanjay’s Super Team)، پایپر (Piper) و جدیدترین اثر کوتاه پیکسار انیمیشن Bao ادامه پیدا کرد.

معرفی انیمیشن Bao :

انیمیشن Bao در تابستان 2018 همزمان با اکران انیمیشن شگفت انگیزان 2 (The Incredibles 2) به نمایش در آمد. کارگردانی این اثر را خانوم دومی شی (Domee Shi) بر عهده دارد. خانوم دومی شی از سال 2011 همکاری خود را با استودیو پیکسار آغاز کرد. و در انیمیشن های پشت و رو (Inside Out) و دایناسور خوب (Good Dinosaur) محصول سال 2015 و شگفت انگیزان 2 به عنوان طراح استوری بورد حضور داشته است. او با کارگردانی این انیمیشن کوتاه توانست نام خود را به عنوان اولین کارگردان زن استودیو پیکسار ثبت کند. و برای کارگردانی این نامزد دریافت جوایز آنی و جشنواره فیلم ترابیکا شود.

انیمیشن Bao داستان یک زن خانه دار چینی است. که به همراه همسرش در کانادا زندگی می کند. او به دلیل مشغله های کاری همسرش اغلب در خانه تنهاست. تا اینکه یکی از دامپلینگ هایی که پخته زنده می شود و شروع به حرکت می کند. از همان لحظه ی اول علاقه ای در وجود این زن شکل می گیرد و تصمیم می گیرد تا Bao را مانند فرزند خود بزرگ کند.

در ادامه و پس دیدن این انیمیشن با ما همراه باشید:

روایت تنهایی و غربت

داستان انیمیشن Bao درباره ی غذا و خانواده است. در واقع این دو تنها چیزهایی است که افراد مهاجر برای ارتباط با فرهنگ سرزمینشان می توانند با خود حفظ کنند. در این انیمیشن کوتاه تقابل فرهنگ ها در خانواده هایی با ریشه های شرقی که به غرب مهاجرت می کنند. به خوبی به تصویر کشیده شده است. با در نظر گرفتن سندروم آشیانه ی خالی که شخصیت مادر دچار شده است. خانوم شی تجربیات خود را به عنوان دختر یک خانواده چینی که به کانادا مهاجرت کرده به تصویر کشیده است. او با تصویر کشیدن عشقی انحصار طلبانه شخصیتی را معرفی می کند که در این جامعه ی غریبه تنها وابستگی اش فرزندش است. فرزندی که با رشد کردن در این جامعه هر روز بیشتر و بیشتر با فرهنگ و مادرش فاصله می گیرد. این فاصله گرفتن فرزندی که اکنون دیگر کودک نیست و می خواهد زندگی مستقلی داشته باشد. باعث می شود تا میان این دو جدایی بیافتد.

پیشنهاد مطالعه  فهرست انیمیشن های جذاب در سال 2019 - (بروزرسانی شده)

انیمیشن Bao

این انیمیشن با استفاده از زبان استعاره به خوبی توانسته این تفاوت ها و تضادها را به تصویر بکشد. استفاده از این استعاره ها و تشبیه ها ممکن است در ابتدا گیج کننده به نظر برسد. ولی به انتقال مفاهیم با زبانی جذاب و دوست داشتنی کمک می کند. انیمیشن Bao توانسته با انتخاب این ایده جذاب و هوشمندانه سرعت و ریتم خوبی به داستان ببخشد. تا بتواند از قالب انیمیشن کوتاه بهترین استفاده را داشته باشد.

داستان خلاقانه در عین حال مستحکم

در همان بخش های ابتدایی پروژه تصمیم گرفته شد تا انیمیشن Bao بدون دیالوگ باشد. به عنوان داستانی که باید برای مخاطبان جهانی از هر فرهنگی قابل فهم باشد، نیاز بود تا این انیمیشن به بازی ها، احساسات و واکنش ها وابسته باشد. چرا که در فرهنگ چینی اعتقاد بر این است که عشق باید در رفتار و عمل باشد نه کلام. تنها دیالوگ این انیمیشن در صحنه ای است که پدر در حال تماشای تلویزیون است و گوینده جمله ای به زبان چینی می گوید.

با این که انیمیشن Bao در قالب انیمیشن کوتاه ساخته شده است. ولی ساختار داستان و الگوی داستان نویسی در آن کاملا رعایت شده است. بیننده در ابتدا با دنیا وزندگی روزمره شخصیت اصلی یعنی مادر آشنا می شود و زنده شدن Bao همان حادثه محرکی است که داستان را به جریان می اندازد. و به همین ترتیب داستان به جلو می رود موانع مختلف در سر راه شخصیت ها قرار می دهد. تا در نهایت شخصیت اصلی در سخت ترین شرایط ممکن قرار گیرد. و پس از آن داستان به بهترین شکل ممکن پایان می گیرد.

پیشنهاد مطالعه  آشنایی با اینستاگرام 7 هنرمند طراح استوری بورد و کاراکتر

انیمیشن Bao

عنصر دیگری که به داستان گویی کمک کرده است. موسیقی زیبای آن است. موسیقی چینی که در این انیمیشن استفاده شده، هم در فضا سازی و  هم در هنگام روایت داستان به کمک ریتم داستان آمده است. و توانسته به خوبی مخاطب را در این درام احساسی همراهی کند.

یکی دیگر از نکات مثبت انیمیشن Bao شخصیت پردازی خوب آن است. شخصیت اصلی داستان – شخصیت مادر – به طور کامل معرفی می شود. شخصیت کمکی پدر و فضای کشور غریبه به شناخت تنهایی که شخصیت مادر را فرا گرفته کمک بزرگی می کند. با کمک همین نکات ریز مخاطب می تواند به خوبی با او ارتباط برقرار کرده و همزاد پنداری کند. اما در نقطه ی اوج فیلم فهم واکنش این شخصیت قدری زمان می برد. و شاید به دلیل زمان کوتاه این انیمیشن باشد. با این حال منحنی های شخصیتی برای هر دو شخصیت مادر و Bao به خوبی و به گونه ای طراحی شده که مخاطب را با خود همراه می کند.

غذا های طبیعی کلید موفقیت

در کنار داستان قوی مدل سازی و تصویر پردازی این انیمیشن کوتاه نقش مهمی در موفقیت آن داشته است. تمام اجسام به گونه ای ساخته شده اند که احساس می کنید کاملا واقعی هستند. رنگ ها اشباع شده حس گرم و مطبوع آشپزی و آشپزخانه را در بیننده القا می کنند. و البته غذا ها، از نتیجه کار پیداست که تیم تولید وقت زیادی را صرف مدل سازی و شبیه سازی غذا ها انجام داده اند. مواد غذا هایی باید ترد و طبیعی به نظر می رسیدند و این کار رندر را مشکل می کرد. صحنه های مربوط به تهیه خمیر و بستن دامپلینگ ها از پیچیده ترین و پرهزینه تریم بخش های انیمیشن Bao بودند. ساخت صحنه های مربوط به پر کردن دامپلینگ ها از گوشت دو ماه کامل زمان برد، تا گوشت ها طبیعی و واقعی به نظر بیایند. و یکی از سخت ترین قسمت های این صحنه انیمیت حرکت انگشت ها در هنگام پیچیدن و پر کردن دامپلینگ ها بود. تا این صحنه کاملا واقعی به نظر برسد.

پیشنهاد مطالعه  داستان گویی در انیمیشن به روش دیزنی و پیکسار

انیمیشن Bao

انیمیشن Bao از خیلی جهات اصلا شبیه ساخته های هالیوودی نیست. ریشه های شرقی و فرهنگ شرقی هیچگاه به این اندازه در یک انیمیشن هالیوودی زیبا و قوی به تصویر کشیده نشده بود. اما نباید فراموش کنیم که این انیمیشن توسط پیکسار ساخته شده است. و همچنان از همان الگوی قدرتمند در داستان گویی و تکنینک انیمیشن سازی بی نظیر استفاده می کند. و برای ما تجربه ای لذت بخش خلق می کند.

4 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • laya

    10 دی, 1401

    خیییلی زیبا بود.. مچکرم نوشیکای عزیز🌹

    • امیرحسین دهزاد

      10 دی, 1401

      خواهش میکنیم

  • عرفان آزرمسا

    15 تیر, 1399

    با سلام خدمت شما
    خیلی ممنون از اینکه این مقاله رو گذاشتید و لطفا اگر میشه باز هم راجع به انیمیشن های کوتاه مقاله های بیشتری بذارید

    • محسن گلچین

      15 تیر, 1399

      با سلام و احترام
      ممنون از نظر محبت آمیز شما خوشحالم که این مطلب مورد توجهتون قرار گرفته. در برنامه کاری فعلیمون زمانبندی فشرده ای داریم امیدوارم یک فرصت ایجاد بشه و بتونم توی این زمینه مطلب های بیشتری بنویسم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست

لطفا صبر کنید